Dit Bedrijfsdiensten helpt bij bestrijding eikenprocessierups

TWENTE - Vanaf eind mei komen ze weer tevoorschijn: de eikenprocessierupsen. In de maanden mei, juni en juli zien we in de eiken vaak grote nesten met processierupsen hangen. Het is verstandig om op tijd de eikenprocessierupsen te bestrijden.

Ze eten je eik volledig kaal, hoewel dit niet direct een bedreiging is voor de boom. De rupsen zijn eveneens een bedreiging voor mens en dier. De rupsen hebben namelijk wel honderdduizenden brandharen en deze zijn schadelijk voor mens en dier. Deze pijlvormige haren met weerhaakjes worden bij bedreiging afgeschoten en komen dan makkelijk de huid, de ogen en luchtwegen binnen. Een giftig stofje dat zich in de brandharen bevindt, zorgt vervolgens voor allergische reacties, zoals ernstige jeuk, huiduitslag, zwellingen, rode ogen en irritatie aan de slijmvliezen van mond, neus of ogen. Ook voor dieren, met name honden, is de eikenprocessierups schadelijk. Zij krijgen last van de ogen, lippen en tong. Let daarom goed op bij het uitlaten of er geen nesten in de bomen zitten.

Rupsen ontdekt?
Heeft u eikenprocessierupsen ontdekt in uw eikenboom? Neem dan contact op met Dit Bedrijfsdiensten. Wij halen de rupsen graag voor u weg. Meestal kiezen we voor het wegzuigen van de nesten. Met behulp van een hoogwerker en met beschermende kleding worden onze medewerkers naar boven gebracht. Daar worden de nesten met een grote stofzuiger weggezogen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de bestrijding van de eikenprocessierups? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van de rupsen en bieden altijd een passende oplossing. Neem contact op met: 053 - 2111102.

Meer berichten