Afbeelding

Vraag op tijd nieuwe reis- en identiteitsdocumenten aan

Algemeen

WIERDEN - Met mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen in het vooruitzicht én de vaccinatiecampagne die op gang komt, zullen straks weer meer mensen op vakantie gaan. Wanneer je naar het buitenland gaat, is het belangrijk om geldige reis- en identiteitsdocumenten te hebben. Maar ook wanneer u binnen Nederland vakantie viert, zijn geldige documenten een vereiste. De Nederlandse gemeenten vragen u wel om op tijd de geldigheid te controleren en zo nodig, nieuwe documenten aan te vragen.

Helaas leert de ervaring dat er jaarlijks nog veel mensen op vakantie (proberen) te gaan zonder geldige reis- en identiteitsdocumenten. Bij aankomst op Schiphol blijken deze dan verlopen te zijn of erger nog, de dagen ervoor komt men tot de conclusie dat het paspoort of de ID-kaart vermist zijn. De Nederlandse gemeenten roepen op om op tijd te controleren of uw documenten nog in uw bezit zijn en zo ja, of deze ook echt geldig zijn op het moment dat u van plan bent om op vakantie te gaan. Vaak dient een paspoort niet alleen geldig te zijn gedurende de periode dat u op vakantie bent, maar vaak ook enkele maanden langer. Dit voorkomt namelijk dat u bij bijvoorbeeld calamiteiten niet uit zou kunnen reizen wanneer een reis onverhoopt langer duurt.

Vraag op tijd aan
De gemeente verwacht dat er dit jaar wel eens een piek kan ontstaan qua het aantal aanvragen. Zeker ook omdat veel mensen het afgelopen jaar niet op vakantie naar het buitenland zijn geweest. Vaak ontstaat er net voor de zomervakantie onder normale omstandigheden al een piek qua het aantal aanvragen. Tegelijk is de gemeente alleen op afspraak geopend en is de capaciteit om aanvragen in behandeling te nemen waarschijnlijk beperkt dit jaar. Wees er dus op tijd bij om teleurstellingen te voorkomen met uw vakantieplannen dit jaar.

Maak een afspraak
Om een paspoort of ID-kaart aan te vragen maakt u een afspraak bij de gemeente. Bel dan met 0547-85 85 85. U kunt aangevraagde documenten wel gewoon afhalen zonder afspraak tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. De gemeente verzoekt u om per pin te betalen.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 2 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 7 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 9 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58