Samenwerking bieb en Google

WIERDEN - Wie kent dat sprookje van die lokale bibliotheek die ging samenwerken met een van ’s werelds grootste bedrijven uit Silicon Valley? Dat is dus geen sprookje! De Bibliotheek Wierden-Enter krijgt sinds kort een gulle bijdrage uit onverwachte hoek. Niemand minder dan internetgigant Google doet een duit in het zakje.

Dat zit zo: de bieb heeft een beroep gedaan op het ‘Google Ad Grants’-programma. Google selecteert organisaties met een ideëel of maatschappelijk doel. Deze organisaties krijgen elke maand een advertentietegoed van zo’n 10.000 euro. Hiermee kan de bibliotheek haar brede palet van activiteiten en diensten nog beter onder de aandacht van het publiek brengen. Directeur Pieter Jan Huysse (foto) vertelt: “Natuurlijk kun je bij ons boeken lenen. Maar de bibliotheek doet zoveel meer! Denk maar aan het Digicafé, waar smartphone- en computergebruikers elkaar helpen bij het gebruik van hun apparaat. Of KidsLab, waar kinderen creatieve en technische workshops kunnen volgen. Er is van alles te doen en te beleven, zelfs in deze coronatijd!”

Groei behalen
Van de activiteiten en diensten van de bibliotheek steek je altijd wat op. Pieter Jan Huysse: “We hebben het goed in Wierden en omstreken, maar ook hier valt nog groei te behalen. Dan heb ik het over zaken als het bestrijden van armoede, laaggeletterdheid, verminderen van ongelijkheid en het stimuleren van kwalitatief onderwijs. Daarmee sluiten we aan bij de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Dat Google ons daarbij wil helpen is toch mooi? Samen staan we sterk!” Huysse vertelt wat inwoners hiervan gaan merken. “Zoek jij wel eens dingen op internet? Dan kun je zomaar op een advertentie van de bieb stuiten. We proberen je dan te verleiden om de activiteiten van de bieb op onze website te bekijken.” Wie nu al nieuwsgierig is naar alles wat de bieb te bieden heeft, kijkt snel op bibliotheekwierden.nl/ontdek-de-bieb.

Meer berichten