Foto: Corine Ekkel

Winnaars fotoproject ‘Het Mooiste Kiekje’ bekend

WIERDEN - Gedurende de wintermaanden vond het succesvolle fotoproject ‘Het Mooiste Kiekje’ van Stichting De Welle plaats. Maar liefst 143 deelnemers uit de gemeentes Hellendoorn en Wierden leverden in totaal ruim 420 foto’s in die pasten binnen de thema’s ‘licht en donker’, ‘landschap’, ‘beweging’, ‘water’ en ‘dieren’.

Begin april kwam de jury bij elkaar om de winnaars te selecteren. De vijfkoppige jury bestond uit drie fotografen (Hans Hodes uit Enter, Mike Rikken uit Nijverdal en Rob Kamphuis uit Wierden) en twee medewerkers van De Welle die het project uitgezet hebben (Kitty van der Steege en Marijke Grutterink). De jury was unaniem onder de indruk van het niveau van de ingezonden foto’s. Het was dan ook niet makkelijk om uit alle inzendingen de winnaars te kiezen. Uiteindelijk is er een top drie ontstaan, aangevuld met zes runner-ups.

Digitale bekendmaking
Eind april zijn de winnaars in een feestelijke digitale bijeenkomst gefeliciteerd. De top 3 winnaars hebben allemaal 2 uur tijd met een fotograaf uit de jury gekregen. De winnaars mogen zelf bepalen hoe ze deze tijd willen inzetten. Zo kunnen ze ervoor kiezen om met de fotograaf op pad te gaan om zo in de praktijk mooie tips te krijgen. Maar er kan ook gekozen worden om bijvoorbeeld naar het portfolio te kijken of juist iets bij te leren over de nabewerking van foto’s. Daarnaast hebben de winnaars en runner-ups hun winnende foto ingelijst op A4 formaat gewonnen en hebben ze dankzij een sponsoring van Kamera Express uit Almelo een reinigingssetje voor de cameralens ontvangen.

Bijzondere inzendingen
Naast deze top 9 zijn er ook een aantal aanmoedigingsnominaties gedaan. De jury vond deze foto’s te goed of het verhaal erachter te bijzonder om niet even stil te staan bij deze inzendingen. Alle foto’s zijn tot en met het eind van het jaar terug te kijken in de fotoalbums. Er is een apart album aangemaakt voor de winnende foto’s en de aanmoedigingsnominaties. De links naar alle albums inclusief het album met de winnaars en juryrapporten zijn te vinden op www.stichtingdewelle.nl/hetmooistekiekje.

Meer berichten