Hulp en steun bij de zorg in de laatste levensfase

WIERDEN - Het is fijn dat er in de laatste dagen steeds iemand bij uw dierbare is. U kunt anderen vragen om overdag of ‘s nachts te waken, zodat u even iets voor uzelf kan doen of even bij kunt slapen. Heeft u in uw omgeving niemand die hierbij kan helpen, dan kunt u een vrijwilliger van Stichting Evenmens inschakelen om bij u dierbare te blijven. Dit valt onder de vrijwillige palliatieve zorg.

“Wij zijn als informele organisatie een belangrijke aanvulling in het werk van andere organisaties. De meeste mensen willen graag in een vertrouwde en veilige omgeving afscheid nemen van het leven. Dit kan voor de mantelzorger en zijn of haar naaste een zware en emotionele periode zijn. Wij bieden hulp in deze laatste levensfase”, vertelt Ina Versmissen, één van de drie coördinatoren van Evenmens VPTZ. Samen met collega’s Janny Broekhuis en Jeny Flim en een grote groep betrokken vrijwilligers staat zij met liefde en verstand klaar voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten. De vrijwilligers van Evenmens VPTZ kunnen ondersteunen bij het waken, gezelschap houden en emotionele steun bieden. “Een niet te beschrijven gevoel, dat je aanwezig mag zijn in een situatie die zo kwetsbaar is”, aldus Ina.

Geschoolde vrijwilligers
Alle vrijwilligers van Evenmens krijgen goede scholing. Janny Broekhuis: ”Iemand kiest hier niet zomaar voor. Vaak hebben mensen zelf iets meegemaakt of werken nog in de zorg. Een inzet wordt altijd afgestemd met alle betrokkenen. We vragen naar de wensen en behoeftes en bespreken dit met de cliënt, de naasten of thuiszorgorganisatie. De lijntjes zijn kort. Nadien bieden we naar behoefte een langere nazorg door middel van Evenmens, Samen Verder.”

Evenmens VPTZ heeft sinds kort een nieuw telefoonnummer, 0548-638 839.

Meer berichten