Acht verdienstelijke Wierdenaren geëerd met onderscheiding

WIERDEN - Wierdenaren zetten zich graag in voor het versterken van hun lokale gemeenschap. Het is dan ook geen verrassing dat deze week maar liefst acht inwoners een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mochten nemen.

Het uitreiken van de lintjes gebeurde maandag uiteraard anders dan gebruikelijk. ‘s Morgens vroeg sprak burgemeester Doret Tigchelaar de acht gedecoreerden via een videoverbinding. Later op de dag werden zeven lintjes fysiek uitgereikt in Wierden en Enter, met het laatste lintje woensdag in Hoge Hexel. Zeven personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één werd benoemd tot Ridder. De ontvangers van de lintjes zijn als volgt.

D. Timmermans
De heer D. Timmermans ontving de versierselen voor Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit voor zijn inzet voor korfbalvereniging Blauw-Zwart, als perkamentmaker en mede-oprichting van stichting Vluchtelingenwerk.

M.J. ten Broeke-Bosch
Mevrouw M.J. ten Broeke-Bosch uit Wierden ontving het lintje voor haar inzet voor onder andere de Vakantie Bijbelclub, als collectant voor het Epilefsiefonds, als vrijwilliger bij de NCRV, Wijksaam, de Historische Kring en de Harmonie Wierden.

G. Libbers
De heer G. Libbers uit Enter zette zich in voor onder meer de Enterse Dagen, SV Enter, de Stichting Haringparty enter en als organisator van de doorkomst voor de Enter ROPA-run.

H.G.A. Otten
De heer H.G.A. Otten uit Wierden was jaren vrijwilliger bij de geloofsgemeenschap Sint Jan de Doper. Daarnaast is hij actief lid in diverse commissies bij de harmonie Sint Jan. Verder is hij vrijwilliger bij de Stichting Bowie (Budget Ordenen Wierden-Enter).

H.J. Pasman
De heer H.J. Pasman uit Wierden ibegon als voorzitter van gymvereniging omhoog in 1991 en vervulde later diverse vrijwilligersfuncties bij onder meer Stichting Buitenhof Reizen, als voorzitter bij de caritas van Sint Jan de Doper, secretaris bij Stichting Bowie en als secretaris bij Schuldhulpmaatje.

H.M.P. Pasman-Jenniskens
Mevrouw H.M.P. Pasman-Jenniskens uit Wierden heeft een brede staat van dienst. Onder meer als werkgroeplid bij de Sint Marcellinus Parochie, als kookjuf bij de voormalige Kardinaal Alfrinkschool, als bestuurslid bij de gymnastiekvereniging omhoog en recenter, reisbegeleidster bij stichting De Buitenhof, vrijwilliger in ‘t Oosterhoes, bij De Zonnebloem en Stichting Bowie.

E.A.M. Schoot Uiterkamp
De heer E.A.M. Schoot-Uiterkamp uit Hoge Hexel werd onderscheiden vanwege zijn inzet voor Plaatselijk Belang Hoge Hexl, barvrijwilliger en ICT’er bij het kulturhus, voor zijn inzet bij de Gereformeerde Kerk Wierden en recent, bij de stichting Vier de Vrijheid Wierden-Enter. Met een leeftijd van 39 jaar is hij met ruime afstand jonger dan de andere gedecoreerden.

M.J.H.J. Stegeman-Blokvoord
Mevrouw M.J.H.J. Stegeman-Blokvoord ontving de onderscheiding voor haar inzet voor de caritas van Sint Jan de Doper en als penningmeester bij Stichting Bowie.

Meer berichten