Golflcub de Koepel ontvangt leerlingen van De Passie

WIERDEN - De gemeente Wierden heeft een sportakkoord in het leven geroepen om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Alle sportorganisaties uit Wierden zijn opgeroepen om met ideeën te komen, zo ook Golfclub de Koepel. Op 14, 15 en 16 april hebben zij leerlingen van de middelbare school De Passie ontvangen om hen kennis te laten maken met golf.

Ype de Jong, contactpersoon van de Koepel, vertelt: “golf is een hele mooie sport. Toen wij een oproep kregen hebben wij erover nagedacht en zijn wij met het idee gekomen om voor de eindexamenleerlingen van De Passie uit Wierden golfmiddagen te organiseren. Zo kan ook de jeugd kennismaken met golf.”

Drie oefeningen
Golfclub de Koepel heeft in totaal 44 leerlingen ontvangen. In opgedeelde groepen gingen zij, onder begeleiding van een lid van de club, oefenen met golfen. Als eerst gingen ze bezig met putten en chippen. Hoe hou je een putter en een club vast en welke beweging moet je maken om de golfbal in de hole te krijgen? De laatste oefening was afslaan. Dit deden zij op de driving range, waar ze de bal vanaf de tee de baan in sloegen.

Voor jong en oud
Golf is een mooie sport voor jong en oud. Je bent heerlijk in de vrije natuur en bij een lidmaatschap mag je altijd de baan op. Door de coronamaatregelen moeten leden wel een afspraak maken om de golfbaan op te kunnen, maar dit is voor de golfclub geen probleem. "Omdat we in de vrije natuur zijn kunnen we ons goed aan de coronamaatregelen houden en is het makkelijk om 1,5 meter afstand te houden", aldus Ype de Jong. Ook is de kans op blessures bij golfen een stuk kleiner dan bij bijvoorbeeld voetbal. Dit maakt het voor kinderen ook een veilige sport om te beoefenen. Als een van de ouders lid is, mag een kind zelfs gratis golfen bij de Koepel!

Groot succes
"De leerlingen deden super goed mee en ze waren erg enthousiast. We willen zeker als het mogelijk is volgend jaar ook weer zulke golfmiddagen houden, wellicht met een andere middelbare school erbij. Omdat wij tussen Rijssen en Wierden in zitten, kijken we ook naar een school uit Rijssen'', vertelt Ype de Jong. De middagen waren een groot succes. Uw Groenteman uit Wierden heeft ook nog een bijdrage geleverd aan het programma 'Kennis maken met golf'. Van Uw Groenteman hebben zij peren, appels en bananen ontvangen. "Bij gezond bewegen hoort nou eenmaal ook gezond eten", vindt Ype de Jong.

Meer berichten