Afbeelding
Foto: Paul Remmelts

Activiteiten Koningsdag op Het Lageveld

Algemeen

WIERDEN - Vooral de jeugd, van 12 jaar en ouder, heeft het soms zwaar te verduren met alle coronamaatregelen. De jongerenwerkers van ZorgSaam Twenterand, Stichting De Welle en Avedan Welzijn organiseren daarom een middag bomvol activiteiten op recreatiegebied Het Lageveld op Koningsdag voor alle jongeren uit de regio Wierden.

De jongerenwerkers hebben gemerkt dat jongeren uit de hele regio naar Het Lageveld trekken zodra het mooi weer wordt. Naast een heleboel gezelligheid, brengt dat ook wel eens wat spanningen en rommel met zich mee. Hierop hebben de jongerenwerkers samen met de gemeente Wierden en de medewerkers van Het Lageveld besloten om ‘s zomers actief te gaan samenwerken. Zo komen de jongerenwerkers regelmatig een praatje maken met de jeugd tijdens de zonnige dagen, worden activiteiten georganiseerd en wordt ingezet op gezamenlijk Het Lageveld veilig en schoon te houden.

Kick-off
De kick-off van deze samenwerking is op Koningsdag. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er allerlei activiteiten. Wie wordt de Twister Koningin, wie is de meest Propere Prins en wie wordt Majesteit-Mikado? Of ga jij er met de winst vandoor bij één van de andere activiteiten? Natuurlijk zijn er koninklijke prijzen in de wacht te slepen! Uiteraard worden alle coronamaatregelen in acht genomen. Er is desinfecterende gel en de opzet zorgt dat er voldoende afstand gehouden kan worden. Vergeet niet je meest koninklijke mondkapje mee te nemen, wie weet scoor je hier nog extra punten mee.

Meedenken
Jongeren worden opgeroepen om zelf ideeën te bedenken voor een activiteit op Het Lageveld. Ideeën kunnen gedeeld worden met een jongerenwerker of met de beheerders van het recreatiegebied. Een mailtje sturen naar ZorgSaam Twenterand, Stichting De Welle of Avedan kan natuurlijk ook. De welzijnsorganisaties gaan dan, samen met de jongeren, kijken wat ze op touw kunnen zetten.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 5 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 10 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 12 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58