Afbeelding

Stibat start nieuwe campagne

Algemeen

TWENTE - De batterijen uit de afstandsbediening of je horloge vervangen als deze leeg zijn, we doen het allemaal. Dat diezelfde lege batterijen nog vol bruikbare metalen zitten, weet niet iedereen. Daarom lanceert Stibat de landelijke campagne ‘In elke lege batterij zit nog een plus, inleveren dus!’

Ingezamelde batterijen leveren waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten en nog veel meer. Met de 118 batterijen die een gemiddeld Nederlands huishouden in huis heeft, kunnen we dus veel bruikbare nieuwe producten maken. “Door lege batterijen in te leveren, draag je als consument bij aan een duurzamere wereld. Als we de metalen uit batterijen hergebruiken, hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te winnen”, vertelt Arie de Jong, directeur van Stibat.

25.000 inleverpunten
Het is een kleine moeite om je lege batterijen in te leveren, want Stibat heeft verspreid door Nederland zo’n 25.000 inleverpunten. Op de website legebatterijen.nl vind je het dichtstbijzijnde inleverpunt bij jou in de buurt. Onder de mensen die hun lege batterijen inleveren, verloot Stibat elke maand een aantal duurzame cadeaus, als bedankje voor hun bijdrage.

Over Stibat
Als non-profitorganisatie houdt Stibat zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. Ze ontzorgen bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting, en door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving. Kijk voor meer informatie op: www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.

Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 9 minuten geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 16 uur geleden
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 20 uur geleden
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 20 uur geleden
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57
Afbeelding
Jan Quintus Zwart al 40 jaar dirigent van Looft den Heer 26 mrt, 07:58