NEW draagt Hans ter Keurst voor als nieuw wethouder

NEW draagt Hans ter Keurst voor als nieuw wethouder

WIERDEN - Nieuw Enter Wierden (NEW) heeft in de persoon van Hans ter Keurst een nieuwe wethouder Sociaal Domein. Hans begint op 1 april als opvolger van Jeffrey Rouwenhorst, die tijdelijk Eric Braamhaar verving.

Half januari werd duidelijk dat wethouder Braamhaar niet terugkeert en zijn tijdelijke vervanger Rouwenhorst wegens privéomstandigheden heeft gekozen om terug te keren naar zijn oude werkgever. Daarop werd er een vacature uitgeschreven waarmee gezocht werd naar een ervaren bestuurder die direct aan de slag kan. Die persoon heeft NEW gevonden in Hans ter Keurst, 57 jaar en woonachtig in Rijssen. Hans is tot mei 2018 een ruime periode van 17 jaar wethouder geweest. Eerst in Rijssen-Holten en vervolgens in de gemeente Ommen. Door die periodes als wethouder heeft Hans ruime kennis en ervaring als wethouder op diverse portefeuilles. Fractievoorzitter Cindy ter Riet: “We hebben met Hans een wethouder gevonden die de rol van wethouder Sociaal Domein meteen op zich kan nemen. Hans heeft ervaring als wethouder, weet hoe uitdagend de portefeuille op dit moment is en heeft gevoel voor het lokale gedachtegoed van NEW. Hans heeft veel bestuurlijke ervaring en komt hier uit de buurt, daar zijn we heel blij mee. Op basis van het coalitieprogramma waar hij zich volledig in kan vinden heeft hij besloten om te solliciteren in Wierden.’

Positieve gesprekken
Naar aanleiding van de sollicitatie voerde NEW uiteraard wel uitvoerige gesprekken met de kandidaat-wethouder. Ook deze waren volgens de fractie erg positief. Er is dan ook een goede overtuiging dat hij de resterende raadsperiode opbouwend bij zal dragen aan de Wierdense ambities. Uiteraard moet hij dan nog wel even benoemd worden. De kersverse wethouder zal naar verwachting geïnstalleerd worden tijdens de komende maandelijkse raadsvergadering op dinsdag 30 maart.

Uitdagende portefeuille
Het sociaal domein is een bijzonder uitdagende portefeuille voor wethouders om te hebben op dit moment. Gemeenten kregen de afgelopen jaren namelijk steeds meer taken op het gebied van zorg en ondersteuning toegeschoven van het Rijk. Echter helaas vaak zonder de bijbehorende zak geld om dit goed uit te kunnen voeren. Hierdoor moesten gemeenten steeds vaker zelf het verschil bijpassen, wat weer een zware wissel trekt op begrotingen. Het is dan ook een uitdaging om ervoor te zorgen dat iedere inwoner de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft, zonder dat kosten voor de gemeenschap als geheel te hoog worden.

Meer berichten