CoronaMelder ook beschikbaar voor oudere iPhones

CoronaMelder ook beschikbaar voor oudere iPhones

TWENTE - CoronaMelder is vanaf nu ook beschikbaar voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Hierdoor kan ruim 97 procent van de Nederlanders met een smartphone de app gebruiken. Dat blijkt uit cijfers van Statcounter GlobalStats. Een belangrijke ontwikkeling, zeker in de wetenschap dat de Britse variant van het virus nog besmettelijker is.

Henri ter Hofte was afgelopen zomer onderdeel van het bouwteam van CoronaMelder en volgt nog altijd de statistieken rondom gebruik en effectiviteit van de app. “Het stond hoog op het lijstje van het bouwteam om CoronaMelder ook aan te bieden voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Naar schatting heeft zo’n 2 procent van de Nederlanders met een smartphone deze iPhone-versies. Dat is een paar keer de Kuip van Rotterdam vol!”

Meer en sneller vinden
Om CoronaMelder beschikbaar te maken voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus moest Apple een update uitbrengen van het besturingssysteem iOS 12.5. Dit deed het bedrijf eind vorig jaar. Hierna paste het bouwteam van CoronaMelder de app aan, zodat nu meer mensen hem kunnen downloaden. Hierdoor kunnen meer én sneller besmette mensen gevonden worden. Verschillende landen maken voor hun corona-app gebruik van de wereldwijde update van Apple.

In het kort
Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt. Zo voorkom je dat je mensen? in je omgeving onbewust besmet. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig. Voor vragen over de app kun je gratis bellen met Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Vind je het installeren van de app lastig? Bel de DigiHulplijn op 0800-1508.

Meer berichten