Afbeelding

Landschap volgend thema fotoproject

Algemeen

WIERDEN - Nu de sneeuw weg is en de temperaturen stijgen, krijgen we steeds meer van de lente te zien. Een prachtig jaargetijde dat vaak geassocieerd wordt met hoop, positiviteit en nieuw leven. Dit kan men in deze tijd wel gebruiken!

Met het vierde thema ‘landschap’ van het fotoproject ‘Het mooiste kiekje’ van De Welle worden alle inwoners uitgedaagd om lekker naar buiten te gaan. De Welle is benieuwd naar alle favoriete plekken in de gemeente Wierden of Hellendoorn. Want dat de natuur in deze gemeentes fantastisch mooi is, behoeft geen uitleg. Maar een landschapsfoto hoeft niet perse een foto met natuur te zijn. Het fenomeen ‘cityscapes’, waarbij een stadslandschap wordt vastgelegd, wordt steeds populairder.

Handige tips
De fotografen Mike Rikken, Hans Hodes en Rob Nijhuis hebben in hun tips al wat interessante dingen gedeeld waardoor foto’s (nog) mooier worden qua compositie, licht en beeld. Bijvoorbeeld over de regel van derden. En hoe je met het contrast van licht en schaduw kunt spelen. Bekijk de filmpjes met tips op de Facebook-pagina van Stichting De Welle. Na het kijken van de filmpjes ben je klaar om op pad te gaan. Dit kan met een camera, statief en een groothoeklens maar mag ook gewoon gewapend met de mobiele telefoon. Het kan slim zijn om alvast een beetje een plan te hebben wat je wilt gaan fotograferen. Dit vergroot de kans dat je thuis komt met een mooi kiekje! Inleveren van de foto kan tot en met zondag 14 maart. Kijk voor meer informatie over het project en het uploaden van je foto op de website van De Welle www.stichtingdewelle.nl/hetmooistekiekje/

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 1 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 7 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 9 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58