Afbeelding

Volg de online cursus EHBO

Algemeen

WIERDEN - Stichting De Welle, WierdenDoet! en HellendoornDoet! lanceren in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet / Mensen maken Nederland diverse (online) trainingen voor vrijwilligers. Onder de naam Vrijwilligerscollege komen in de loop van dit jaar diverse interessante thema’s aan bod. Als eerste: EHBO.

De eerste training vindt plaats op donderdag 25 maart van 14.00 tot 15.30 uur en gaat in op Eerste Hulp bij Ongelukken. Feja Schonewille zal deze training voor vrijwilligers(organisaties) verzorgen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel thuis als tijdens het doen van vrijwilligerswerk kunnen er ongevallen gebeuren bij volwassenen en kinderen, zoals vallen, verslikken of brandwonden. Ook situaties met ziektes en hartproblemen kunnen in de naaste omgeving ontstaan. Als dit gebeurt, wil je natuurlijk weten hoe je moet handelen.

Aanmelden
Schrijf je in voor deze online workshop in een ongedwongen sfeer zodat je weet hoe je kunt handelen in dergelijke situaties. Deelnemers ontvangen echter geen certificaat. Aanmelden kan voor 22 maart via hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl. De gehele planning van het Vrijwilligerscollege is te bekijken via www.stichtingdewelle.nl/vrijwilligerscollege/.

Andere thema’s 2021
Door middel van (online) trainingen en workshops kunnen vrijwilligers uit de gemeente Wierden en Hellendoorn gedurende het hele jaar leren over actuele onderwerpen die van pas komen binnen het vrijwilligerswerk. In de volgende maanden komen onder meer de onderwerpen eenzaamheid, dementie, publiciteit, fondsenwerving en positieve gezondheid aan bod.

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 3 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 9 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 13 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54