Afbeelding
Foto: Zwembad De Kolk Wierden

Zwembad De Kolk blij met steun, hoopt op betere tijden

Algemeen

WIERDEN - De aanhoudende lockdown is voor niemand leuk. Naast dat georganiseerde sport stil ligt, zijn ook veel aanverwante voorzieningen nog steeds gesloten. Zo is ook zwembad De Kolk in Wierden inmiddels al sinds 15 december gesloten. Maar, zij proberen er wel de goede moed in te houden. Met inmiddels de vaccinaties die op gang komen, lijkt er weer langzaam licht te komen aan het einde van een donkere tunnel.

Zwembaden moeten net zoals andere binnensportaccommodaties hun deuren dicht houden. Dit is uiteraard niet alleen een gemis voor de recreatieve zwemmers, maar zeker ook voor de mensen die juist om gezondheidsredenen gebruik maken van zwemactiviteiten. En uiteraard de vele kinderen die inmiddels al geruime tijd geen zwemles gehad hebben. “Wees niet bezorgd over de zwemresultaten. Wij pakken de zwemles weer op zodra dat kan en geven de leerlingen de hulp die ze nodig hebben. Geen enkel kind loopt voor, geen enkel kind loopt achter”, zo relativeert het zwembad via Facebook.

Betrokken blijven
Om de kinderen te laten zien dat het zwembad én de zwemdocenten ze missen, zijn op Facebook ook leuke filmpjes geplaatst. Zo laten badjuf Sanne en badjuf Sabine zien hoe je ook op het droge de beenslag kunt oefenen. Zwembad De Kolk kreeg de afgelopen tijd ook veel leuke filmpjes teruggestuurd van kinderen die aan het oefenen waren én uiteraard de nodige tekeningen en knutselwerkjes. “Super lief van jullie, daar worden wij blij van!” Achter de schermen is het sport- en recreatiebad uiteraard wel bezig met het nodige onderhoud en klusjes om straks weer normaal open te kunnen wanneer het weer mag. Deze lopen immers ook nu gewoon door.

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 4 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 6 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 20 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55