Afbeelding

Lockdowns remmen huizenkoper niet af

Algemeen

TWENTE - De woningmarkt blijft record na record breken. Ondanks de coronamaatregelen blijft het aantal bezichtigingen per verkochte woning maar oplopen, blijkt uit cijfers van Makelaarsland, Nederlands grootste NVM-makelaar. In de eerste maand van het jaar is een koopwoning gemiddeld negen keer bezichtigd. In januari vorig jaar lag dat aantal op gemiddeld slechts vijf kijkers per woning, een toename van 66 procent.

“Over het hele jaar 2020 zagen we het aantal bezichtigingen per woning al oplopen”, zegt Gijs van Wijgerden, directeur bij Makelaarsland. “Gemiddeld komen we over het gehele jaar uit op tien bezichtigingen per woning. En die trend zet gewoon door naar 2021 met bijna negen bezichtigingen per woning in januari. Het is voor ons een eerste belangrijke indicatie dat de zoektocht naar woningen ook in het nieuwe jaar nog allesbehalve stil komt te liggen, zelfs ondanks de huidige strenge lockdown.”

Meer bezichtigingen
Sowieso neemt het aantal bezichtigingen de afgelopen jaren toe. In 2018 vonden bijna zeven bezichtigingen per verkochte woning plaats. In 2019 lag dit aantal op acht en nu in het afgelopen coronajaar is dat dus gestegen naar tien. Opvallend is dat er in januari veel meer huizen zijn bezichtigd buiten de Randstad. Van Wijgerden: “We hebben gezien dat na het uitbreken van de coronacrisis de bezichtigingen buiten de Randstad zijn toegenomen. Het kan zijn dat we hier de contouren van de trek uit de stad naar de regio zien aftekenen.” Dit ziet ook Martin Grave, makelaar in Hengelo en omgeving: “De afgelopen maanden heb ik al meerdere klanten gehad die de (Rand)stad verruilden voor groter, landelijker wonen buiten de stad.”

Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 20 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak gisteren
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron gisteren
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 23 apr, 13:42
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 23 apr, 12:05
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 23 apr, 10:16