Digitale bingo jonge mantelzorgers

Digitale bingo jonge mantelzorgers

WIERDEN - Evenmens Wierden organiseert op woensdag 17 februari een digitale bingo voor jonge mantelzorgers tussen de 6 en 16 jaar oud.

Annelies Slager is consulent jonge mantelzorgers in de gemeente Wierden. “Jonge mantelzorgers hebben taken en zorgen die niet passen bij hun leeftijd. Ze maken zich vaak zorgen over de situatie en vervullen doorgaans - meer dan hun leeftijdsgenoten - huishoudelijke taken, zorgen voor een broertje of zusje, passen op het hulpbehoevende familielid of bieden emotionele steun. Jonge mantelzorgers mogen soms met vriendjes spelen of juist helemaal niet, ze moeten thuis voor school aan het werk, mogen niet naar de voetbal, gymnastiek of deelnemen aan andere (sport)activiteiten. Ouders en/of verzorgers doen hun uiterste best om alle ballen in de lucht te houden: zorgen dat de kinderen allemaal aandacht krijgen, dat het huiswerk af komt en dat zij tussendoor ook nog kunnen werken. Je kunt je voorstellen dat het voor gezinnen waarin ook nog zorg speelt rondom één van de gezinsleden, het helemaal lastig is. Hoe fijn is het dan, dat Evenmens daarin iets extra’s kan betekenen voor een kind of jongvolwassene.

Ontspannen
Evenmens Wierden gaat met de kinderen en jongeren in gesprek en biedt een luisterend oor. Ook zijn er bijeenkomsten waar zij ervaringen met andere jonge mantelzorgers kunnen delen. Daarnaast worden regelmatig ontspannende activiteiten georganiseerd, zoals de online bingo. De bingo is op woensdag 17 februari om 16.00 uur. Alle jonge mantelzorgers uit de gemeente Wierden mogen meedoen. Meld je aan bij Annelies Slager via email: aslager@evenmens.nl. Of bel met: tel: 06-33753907.

Meer berichten