Afbeelding

Digitale bingo jonge mantelzorgers

Algemeen

WIERDEN - Evenmens Wierden organiseert op woensdag 17 februari een digitale bingo voor jonge mantelzorgers tussen de 6 en 16 jaar oud.

Annelies Slager is consulent jonge mantelzorgers in de gemeente Wierden. “Jonge mantelzorgers hebben taken en zorgen die niet passen bij hun leeftijd. Ze maken zich vaak zorgen over de situatie en vervullen doorgaans - meer dan hun leeftijdsgenoten - huishoudelijke taken, zorgen voor een broertje of zusje, passen op het hulpbehoevende familielid of bieden emotionele steun. Jonge mantelzorgers mogen soms met vriendjes spelen of juist helemaal niet, ze moeten thuis voor school aan het werk, mogen niet naar de voetbal, gymnastiek of deelnemen aan andere (sport)activiteiten. Ouders en/of verzorgers doen hun uiterste best om alle ballen in de lucht te houden: zorgen dat de kinderen allemaal aandacht krijgen, dat het huiswerk af komt en dat zij tussendoor ook nog kunnen werken. Je kunt je voorstellen dat het voor gezinnen waarin ook nog zorg speelt rondom één van de gezinsleden, het helemaal lastig is. Hoe fijn is het dan, dat Evenmens daarin iets extra’s kan betekenen voor een kind of jongvolwassene.

Ontspannen
Evenmens Wierden gaat met de kinderen en jongeren in gesprek en biedt een luisterend oor. Ook zijn er bijeenkomsten waar zij ervaringen met andere jonge mantelzorgers kunnen delen. Daarnaast worden regelmatig ontspannende activiteiten georganiseerd, zoals de online bingo. De bingo is op woensdag 17 februari om 16.00 uur. Alle jonge mantelzorgers uit de gemeente Wierden mogen meedoen. Meld je aan bij Annelies Slager via email: aslager@evenmens.nl. Of bel met: tel: 06-33753907.

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 13 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 22 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54