Veel inzendingen fotoproject De Welle

Veel inzendingen fotoproject De Welle

Foto: Miranda Meijer

WIERDEN - Het fotoproject van De Welle is een succes; de eerste themaronde (dieren) leverde in twee weken tijd ruim 130 ingezonden foto’s op.

De organisatie is overweldigd door het animo! De leeftijd en ervaring van de fotografen loopt erg uiteen. De jongste inzender is 12 jaar oud en de oudste 80+. De ene inzender is lid van een fotoclub en fotografeert al een hele poos, de andere maakt af en toe eens een foto of is pas net begonnen met de hobby. Alle foto’s rondom het thema dieren zijn gebundeld in een album. Het album is te vinden via www.stichtingdewelle.nl/hetmooistekiekje.

Prijzen
Per ronde wordt er door De Welle een aanmoedigingsprijs verloot. Deze prijs wordt door loting weggeven aan een van de deelnemers in de gemeente Hellendoorn of Wierden. Dit keer is de aanmoedigingsprijs gewonnen door: Miranda Meijer uit de gemeente Hellendoorn. Ze fotografeerde haar hond Faya, die spontaan ging poseren bij de Palthetoren in Haarle.

Jurering
Aan het eind van het project (begin april) worden alle foto’s beoordeeld door de jury. De jury zal onder andere bestaan uit drie fotografen: Hans Hodes uit Enter, Mike Rikken uit Nijverdal en Rob Nijhuis uit Wierden. Zij bepalen welke deelnemers de allermooiste kiekjes gemaakt hebben en stellen mooie prijzen ter beschikking. Zoals u misschien al vermoedde is het fotoproject een Hellendoornse / Wierdense variant is op het tv-programma ‘Het perfecte plaatje’. Een belangrijk verschil; hier zijn alle foto’s welkom en kent het project geen afvallers. Wel hopen de fotografen een stijgende lijn te zien in de aangeleverde foto’s. Om hiervoor te zorgen, worden technische tips door hen gedeeld via Facebook en de website van De Welle.

Volgend thema
Alle inwoners uit de gemeente Hellendoorn en Wierden worden uitgedaagd om ook de komende weken weer een mooi kiekje in te leveren. Momenteel staat het thema water centraal. Foto’s kunnen tot en met 14 februari ingezonden worden. Vanaf 15 februari wordt het derde thema bekend gemaakt via de website en Facebook. Kijk voor meer informatie over dit project op: www.stichtingdewelle.nl/hetmooistekiekje.

Meer berichten