Maak gepersonaliseerd 3D ontwerp voor een telefoonhouder

Maak gepersonaliseerd 3D ontwerp voor een telefoonhouder

TWENTE - De eerste webinars uit de serie van Lablearning@Home rond het thema 3D printen, zijn enthousiast ontvangen door een grote groep makers. In de webinar op dinsdag 19 januari van 19.00 tot 20.00 uur kunnen deelnemers, uit alle 25 Overijsselse gemeenten, vanuit huis de derde online workshop 3D printen met het ontwerpprogramma FreeCAD van Tetem volgen.

Met het gratis te downloaden softwareprogramma FreeCAD ga je aan de slag met het ontwerpen van een telefoonhouder. Heb je een aparte smartphone waar je nooit een goede houder voor kunt vinden? Met FreeCAD ontwerp je door te schetsen en kun je een ontwerp helemaal op maat en naar je eigen wensen maken. Tijdens de webinar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een gepersonaliseerd 3D ontwerp van een telefoonhouder kunt maken. Als je klaar bent met ontwerpen stuur je het ontwerp aan Tetem, die het met de 3D printer in de door jouw gekozen kleur print en per post naar je toestuurt. Het programma FreeCAD is zeer uitgebreid en de verwachting is dat deelnemers wellicht voorafgaand of na afloop vragen hebben over het installeren, het ontwerp of het programma. Speciaal voor deze deelnemers zijn zeven helpdesk momenten (via Zoom) gepland waarop videobellen met een labmedewerker mogelijk is.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden om deel te nemen? Meld je dan 24 uur voor aanvang van de webinar aan door een mail te sturen (met je naam en het aantal deelnemers) aan receptie@tetem.nl. Deelname (inclusief het printen en versturen van het 3D ontwerp) is kosteloos. Enige ervaring met ontwerpprogramma’s is wenselijk. Meer informatie over de workshop kun je vinden via tetem.nl.

Meer berichten