Afbeelding

Wierden blikt terug op rustige jaarwisseling

Algemeen

WIERDEN - We zitten al weer in 2021! Hebt u net als ons ook zo genoten van de feestdagen? Ondanks alles werd het toch nog erg gezellig én vooral veilig. De hulpdiensten, gemeenten en andere organisaties riepen mensen op om de feestdagen zoveel mogelijk thuis in kleine kring te vieren. Hier werd gelukkig redelijk goed gehoor aan gegeven.

Een goede voorbereiding is het halve werk; daarom kwam de overheid al vroeg met diverse maatregelen om de veiligheid rond de kerstdagen en jaarwisseling te garanderen. Zo werd een landelijk vuurwerkverbod ingevoerd, waardoor alleen de lichtste categorie vuurwerk afgestoken mocht worden. Over het algemeen hebben mensen zich hier goed aan gehouden; de traditionele verkoopdagen voor 31 december waren erg rustig en alleen op oudejaarsdag zelf werd fanatieker afgestoken. In de meeste gemeenten werd niet echt iets alternatiefs georganiseerd, maar in bijvoorbeeld Enschede en in Hengelo werd wel een mooie lichtshow georganiseerd. Niet dat er veel van te zien was, gezien de kruitdampen. De gemeenten namen wel de nodige voorbereidingen, ondanks het vuurwerkverbod. Zo werden afvalbakken en hondenpoepbakken weggehaald. Wanneer u in Wierden toch nog wat schade signaleert, kunt u dit eenvoudig doorgeven bij de gemeente via www.wierden.nl

Weinig incidenten
De Twentse gemeenten, politie en brandweer spraken over het algemeen van een relatief rustige jaarwisseling. De politie verrichtte in totaal acht aanhoudingen, met name voor openbare dronkenschap, belediging en vernieling. Er hebben zich geen grote ordeverstoringen voorgedaan. In een aantal gevallen zijn er in goed overleg met de brandweer wel wat vreugdevuren beëindigd. Overdag werd door boa's opgetreden tegen grotere groepen en vuurwerkoverlast. De Twentse ziekenhuizen hadden het wat rustiger dan gebruikelijk met vuurwerkletsel; in totaal werden er in de regio drie vuurwerkslachtoffers behandeld bij ziekenhuizen en zeven bij huisartsenposten. De brandweer moest in totaal 72 keer uitrukken, wat fors minder is dan afgelopen jaar, toen met 128 keer in actie moest komen voor buitenbranden.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 14 minuten geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 5 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 7 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58