Billy Boem club in Wierden gaat van start op 19 januari

Billy Boem club in Wierden gaat van start op 19 januari

WIERDEN - De club is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een thuissituatie waar meer met stress en spanning is dan een ieder lief is.

De huidige Coronacrisis kan de nodige, niet wenselijke, invloed hebben op het gezin en kind(eren). Het zijn onzekere tijden, meer thuis werken en zijn, minder sociale contacten, zorgen en onzekerheid over hoe lang nog… , en mogelijk heeft uw gezin van dichtbij (psychische) ziekte of verlies meegemaakt. Uw gezin kan ook te maken hebben met een gezinslid (ouder of kind) die meer aandacht, zorg vraagt, een scheiding, financiële problemen of er is veel geruzie. Spanning en/of stress thuis heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Avedan de doe-praatclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met hun gevoelens en lastige situaties om te gaan.

Spelenderwijs
De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken. De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven. Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten (vanwege Corona Online) waar opvoedingsvragen aan bod komen. De cursus is kosteloos.

Aanmelden kan via www.impluz.nl/cursussen en 0570-604900

Meer berichten