Wandelroutes De Welle helpen in beweging te blijven

Wandelroutes De Welle helpen in beweging te blijven

WIERDEN - De prachtig gekleurde bladeren vallen van de bomen, het weer is soms guur maar gelukkig schijnt er ook vaak een prachtig najaarszonnetje. Juist nu we dit najaar noodgedwongen meer thuis zitten, is het heerlijk om iedere dag even een frisse neus te halen en te blijven bewegen. Stagiaires van Stichting De Welle zetten wekelijks een aantal mooie wandelroutes uit in de kernen van Wierden, Enter, Hellendoorn en Nijverdal.

De wandelroutes zijn tussen de 2 en 3 kilometer lang. Of deze wandelroute nu uw dagelijkse beweging is, een rondje in de werkpauze of juist dient als een familiewandeling, in elk van deze gevallen kunt u met deze routes uit de voeten! Er zullen af en toe wat langere bonusrondjes verschijnen in het prachtige buitengebied van Wierden en Hellendoorn. U kunt de routes alleen lopen, samen met (klein)kinderen of een vriend(in). Maar wellicht is het ook gezellig om eens wandelend bij te praten met een buurman of -vrouw die het huis wat minder uitkomt. Uiteraard is het wel belangrijk dat we ons houden aan de RIVM-maatregelen.

De routes
De wandelroutes worden binnenkort gedeeld op de Facebookpagina en website van De Welle. Wilt u de route per mail ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden bij k.rodijk@stichtingdewelle.nl. Bent u niet zo vaardig met de computer, dan kunt u de routes ook ophalen bij de balie van De Welle in Wierden en Nijverdal (op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur). De route van Enter kan iedere ochtend afgehaald worden bij het gezondheidscentrum (Dorpsplein 1). Ook in Hellendoorn is een afhaalpunt bij de Albert Heijn. Voor inlichtingen kan er contact opgenomen worden met Kayra Rodijk, e-mailadres: k.rodijk@stichtingdewelle.nl of via het telefoonnummer 06-34269710.

Leuke uitdaging
Iedere dag minimaal een half uurtje buiten een frisse neus halen, dat is het advies. Maar nu we met z’n allen thuiswerken, veel activiteiten niet doorgaan en het weer ook niet altijd uitnodigt om de deur uit te aan, zitten mensen soms hele dagen binnen. De Welle daagt alle inwoners in gemeente Wierden en Hellendoorn uit om de komende weken iedere dag minimaal een half uurtje buiten te wandelen. Bovendien wordt je humeur er beter van, zeker als je samen met iemand loopt. Verschillende onderzoeken onderschrijven het: bewegen is het beste medicijn. Hoe langer je per dag in beweging bent, hoe groter de effecten. Maar de studies wijzen uit dat een half uur per dag al veel positieve effecten opleveren. Goed nieuws, want er is altijd wel een half uur op de dag te vinden dat het niet (te hard) regent en je er even op uit kan.

Meer berichten