Succesvolle MaakMeeMaand in de bibliotheek Wierden

Succesvolle MaakMeeMaand in de bibliotheek Wierden

WIERDEN - Tientallen kinderen hebben in oktober meegedaan aan de ‘MaakMeeMaand’ van de bibliotheek. Ze konden in verschillende workshops naar hartenlust experimenteren, onderzoeken en ontdekken. Het doel is volgend jaar in de bibliotheek een permanente ‘Makersplaats’ in te richten, waarin kinderen op spelenderwijs kennismaken met techniek.

Tijdens de MaakMeeMaand deden meer dan vijftig kinderen mee met onder andere de volgende workshops: Zonnecellen: Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Hologram: Kies een voorwerp, maak daarvan een video en projecteer deze in een zelfgebouwd hologram prisma. Deze transparante en ruimtelijke verschijning kun je vervolgens van alle kanten bewonderen. Bioplastic: Maak een object van natuurlijke materialen door die te mengen en te verwarmen. Kies een kleur en doe die erbij. Laat de massa een beetje afkoelen en klei daarmee een beeld of voorwerp dat vanzelf uithardt. Wil je weer iets anders maken dan verwarm je het voorwerp even in de magnetron en kun je opnieuw aan de slag. 360 video: Een foto maken die een totaalbeeld geeft van je hele omgeving. Kinetische auto: Bouw zelf een auto en laat die rijden zonder brandstof. VR bril: Zet deze bijzondere bril op en stap een wereld binnen die je zelf kunt vormgeven.

Kerstvakantie
In de kerstvakantie (op woensdag 23 december) gaan kinderen aan de slag met een 3D-printer met echte chocola, waarmee ze een eigen ontwerp maken en dit printen. Binnenkort kunnen zij zich hiervoor aanmelden via www.bibliotheekwierden.nl. Begin 2021 kunnen kinderen kennis maken met het mobiel FABLAB.

Meer berichten