Afbeelding

Vergunning voor zonnepark Flierweg Hoge Hexel

Algemeen

WIERDEN - Wierden gaat voor duurzaam; het zonnepark aan de Flierweg bij Hoge Hexel komt een stap dichterbij. De gemeenteraad heeft maandagavond 8 november groen licht gegeven om een vergunning te verstrekken van het zonnepark. Het college heeft daaropvolgend dinsdag 9 november de vergunning verstrekt. Het zonnepark zal 8 hectare groot worden en is daarmee het tweede park wat gerealiseerd gaat worden door de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter.

Voorafgaand aan het verlenen van de vergunning hebben omwonenden enkele bezwaren ingediend. Deze zijn getoetst aan het afwegingskader van de gemeente Wierden. Langs de ladder van dit afwegingskader zijn ze ongegrond, zo concludeerde de gemeente. Dat neemt niet weg dat enkele omwonenden niet blij zijn met de locatie van het park. “Inpassing van een zonneveld in het landschap en de samenleving blijkt nog heel lastig te zijn. We hebben samen nog veel te leren in trajecten als deze. Nu het afwegingskader voor zonneparken herijkt wordt, hopen we dat we in de driehoek omgeving, initiatiefnemer en gemeente nog beter kunnen samenwerken”, aldus Johan Coes, wethouder vergunningverlening van de gemeente Wierden. Binnenkort wordt dit herijkte afwegingskader behandeld in de gemeenteraad.

Duurzaam opwekken
Gemeente Wierden moet net als alle andere gemeenten ook haar bijdrage leveren voor de regionale energiestrategie om samen 1500 GWh aan energie duurzaam op te wekken. Wierden wil 56 GWh per jaar aan energie duurzaam op wekken door te investeren in energie via zonnevelden en zon op daken groter dan 300m2. Gemeente Wierden stelt initiatieven vanuit de samenleving op prijs om haar aandeel voor Twente bij te dragen.

Realisatie
Het duurt nog even voordat het zonnepark gerealiseerd wordt. Eerst moeten alle procedurele zaken doorlopen worden. Hierbij zal ook worden gekeken naar zaken als netcapaciteit. Net als andere gemeenten gaat ook Wierden zorgvuldig te werk bij dit proces om dit goed te laten verlopen en meer duurzame energie op te wekken voor de toekomst.

Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 13 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 15 uur geleden
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 17 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 18 uur geleden
Afbeelding
Proces rondom programmeringsafspraken van windenergie in gemeente Wierden 19 uur geleden
Dames Badminton in Wierden telt momenteel 17 leden, maar meer leden zijn welkom.
'Gezellig en sportief' 22 apr, 19:54
Het Pels-orgel (1945) in de Dorpskerk leent zich uitstekend om de breedte in stijlen te vertolken.
Bevrijdingsconcert in Dorpskerk met gevarieerde orgelwerken 22 apr, 13:49
Afbeelding
'OpStap' fietsexcursie in natuurgebied De Doorbraak 20 apr, 18:04