Afbeelding

Zalencentrum Het Anker verpacht aan Richard Nijkamp

Algemeen

WIERDEN - Al jaren wordt in Wierden druk gespeculeerd over de verkoop van Zalencentrum Het Anker. Als dat Nico Griffioen ter ore kwam, stelde hij de vraag “O ja, aan wie dan?” En dan bleef het stil omdat het slechts een gerucht was. Maar na ruim 34 jaar uitbater te zijn geweest van Het Anker vindt Griffioen het tijd voor verandering.

Al jaren is Bastiaan Holterman, directeur van Orbys B.V. op zoek naar een geschikte ruimte voor de repetities van de Harmonie St. Jan. Na sluiting van het oude St. Jansgebouw heeft hij de harmonie toegezegd te zullen helpen bij het vinden van een geschikte locatie. Al jaren is het de wens van Richard Nijkamp, chef-kok en bedrijfsleider bij Het Anker om uitbater te worden van het zalencentrum. De afgelopen maanden heeft hij als zelfstandig ondernemer Restaurant Anno 1987 geopend in het restaurantgedeelte van het zalencentrum. Een Hollands tapasrestaurant dat ondanks corona een goede start heeft gemaakt en enthousiast ontvangen is in Wierden en omstreken.

In nieuwe handen
De afgelopen weken hebben deze drie partijen elkaar, met dank aan makelaar Jan Koers, weten te vinden en is besloten dat Orbys B.V. het zalencentrum koopt en verpacht aan Richard Nijkamp. Een dappere positieve beslissing in deze bijzondere tijd. Voor Nico Griffioen is het heel belangrijk dat Het Anker behouden blijft voor Wierden want Het Anker heeft een belangrijke plaats in het sociale en culturele leven van Wierden. Honderden bruiloften en andere feesten zijn al die jaren in Het Anker gevierd. Maar denk ook aan carnavalsvereniging De Tolmennekes, de EHBO, danslessen, koorrepetities, het Sinterklaasfeest, concerten, kerstbijeenkomsten en nog veel meer. Met de koop van Het Anker door Orbys B.V. is een solide financiële basis ontstaan waardoor het voortbestaan van het zalencentrum gewaarborgd is. Richard Nijkamp zal als enthousiaste uitbater zijn opgedane kennis en ervaring van de afgelopen jaren inzetten om het bedrijf een goede toekomst te geven. En de Harmonie St. Jan heeft een prachtige nieuwe thuishaven.

Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 3 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 5 uur geleden
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 7 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 8 uur geleden
Afbeelding
Proces rondom programmeringsafspraken van windenergie in gemeente Wierden 9 uur geleden
Dames Badminton in Wierden telt momenteel 17 leden, maar meer leden zijn welkom.
'Gezellig en sportief' 21 uur geleden
Het Pels-orgel (1945) in de Dorpskerk leent zich uitstekend om de breedte in stijlen te vertolken.
Bevrijdingsconcert in Dorpskerk met gevarieerde orgelwerken 22 apr, 13:49
Afbeelding
'OpStap' fietsexcursie in natuurgebied De Doorbraak 20 apr, 18:04