<p>De oprichter van de winkel, Henny Kist naast zijn zoon Xander die deze in 2005 overgenomen heeft</p>

De oprichter van de winkel, Henny Kist naast zijn zoon Xander die deze in 2005 overgenomen heeft

50 jaar vakmanschap en service bij Joop Kist in Almelo

ALMELO - Het is groot feest bij Joop Kist aan de Ootmarsumsestraat 214 in Almelo. Op 16 oktober 1970, dus 50 jaar geleden, startte Henny Kist daar als eerste een verf- en behangzaak, als filiaal van de winkel van zijn vader Joop Kist uit Enschede.

50 jaar bestaan is voor een winkel al erg uniek, maar ook 50 jaar op dezelfde plek komt helemaal weinig voor. Maar dat is ook een van de weinige dingen die hetzelfde zijn gebleven. In 1995 is Xander Kist, de zoon van Henny, in de zaak gekomen. Hij viert derhalve dit jaar zijn 25-jarig jubileum. In 2005 heeft hij het stokje van zijn vader overgenomen en is de winkel van hem geworden.

15.000 rollen behang
In de wijde omgeving is er niemand die zo’n groot assortiment behang op voorraad heeft. Maar liefst 15.000 rollen. Daarnaast is de collectie die binnen enkele dagen geleverd kan worden nog veel groter, dus een echte behangspecialist. Via hun webshop www.xlbehang.nl kan je een groot gedeelte van de collectie zien en bestellen.

Breder assortiment
Toen de winkel startte in 1970 bestond het assortiment uit verf, behang en schildersgereedschap. Deze assortimenten zijn er uiteraard nog steeds, maar zijn in de loop der jaren uitgebreid met gordijnen, raamdecoratie en vloeren. Hierdoor zijn zij specialist geworden voor de totale inrichting van uw huis of kantoor. Joop Kist werkt nu vele jaren samen met Colors@home, en behoort dus bij de grootste landelijke formule van interieurspecialisten. Kijk op de website van Joop Kist voor het complete assortiment. www.colorsathome-joopkistalmelo.nl

Goed advies
Als interieurspecialist verkopen ze niet alleen de materialen, maar zij adviseren ook. Zo kunnen zij een compleet interieuradvies geven, komen bij u thuis meten zodat de materialen perfect passen, tevens monteren en leggen zij ook de materialen die in de winkel verkocht worden. Al met al kunt u bij hun terecht voor een mooi en compleet interieur. Kom langs in de winkel of kijk online. Joop Kist is gevestigd aan de Ootmarsumsestraat 214, 7603 AN in Almelo. Bel 0546-863188 of kijk op: www.colorsathome-joopkistalmelo.nl

Meer berichten