Afbeelding
Foto: Robert Hoetink - Shutterstock.com

Gemeente start eerder met Ondernemersloket

Algemeen

WIERDEN - De gemeente Wierden wil ondernemers beter faciliteren en gaat daarvoor een ondernemersloket oprichten. Dat lag al in de planning, maar door de coronacrisis worden de plannen bijna een jaar eerder uitgevoerd dan oorspronkelijk de bedoeling was. De dienstverlening wordt daarmee sterk verbeterd, zowel digitaal als fysiek.

“Oorspronkelijk zouden we in het derde kwartaal van 2021 aan de slag gaan met het ondernemersloket”, vertelt wethouder Richard Kortenhoeven. “Maar we hebben besloten om de plannen eerder uit te voeren. Door de coronacrisis komt er ontzettend veel af op onze ondernemers. De toekomst is onzekerder geworden en ze krijgen te maken met allerlei nieuwe regelgeving. Wij willen ze juist nu zo goed mogelijk faciliteren en de binding tussen ondernemers en gemeente versterken. Het ondernemersloket gaat daarbij helpen.”

Belangrijke schakel
Het ondernemersloket zal de komende tijd verder vorm krijgen. Het wordt een schakel tussen de gemeente en ondernemers. Ondernemers kunnen in de toekomst al hun gemeentelijke zaken regelen via een vaste contactpersoon bij het ondernemersloket, die de (aan)vragen doorzet naar de juiste afdelingen binnen de gemeente en ook de voortgang zal monitoren. Dit voorkomt het bekende ‘van het kastje naar de muur’ gestuurd worden, wat zeker voor de al drukke ondernemer erg vervelend is.

Goed bereikbaar en flexibel
“We zetten sterk in op verbetering van de digitale dienstverlening. Ondernemers moeten zo veel mogelijk digitaal kunnen regelen bij het ondernemersloket”, aldus wethouder Kortenhoeven, “maar niet alles kan digitaal: soms is een fysiek gesprek onontbeerlijk. En dat past ook in de economische visie die in 2019 is vastgesteld.” Fysieke en digitale bereikbaarheid zijn speerpunten in de economische visie. De gemeente wil zichtbaar, benaderbaar en klantvriendelijk zijn, ondernemers faciliteren en met hen samenwerken. Kortenhoeven: “Dat moet leiden tot een goed ondernemersklimaat, waarbij de ondernemer centraal staat en er meer ruimte gecreëerd kan worden om te ondernemen.”

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55