Foto: ExFlow / Shutterstock.com

Basisschoolleerlingen ruimen zwerfafval op

WIERDEN - Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day, maar de leerlingen van De Driesprong uit Hoge Hexel en De Morgenster uit Wierden kwamen afgelopen woensdag al in actie.

Een groot aantal leerlingen ging afgelopen woensdag aan de slag om hun schoolomgeving zo goed mogelijk schoon te maken. Wethouder Richard Kortenhoeven vertelt: “Het is mooi te zien dat ze op jonge leeftijd hiermee aan de slag gaan. Zo worden ze bewust van de gevolgen van zwerfafval en weten ze hoe belangrijk het is om afval op te ruimen. Jong geleerd is oud gedaan!”

Kleine beloning
Op elke school waren prikkers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes aanwezig, zodat het vuil veilig kon worden verzameld. De grootste beloning is natuurlijk dat de omgeving weer schoon is, maar de aanmoedigingen van wethouder Richard Kortenhoeven en het drinken met wat lekkers erbij werden ook zeker gewaardeerd.

Zelf meehelpen
Voorkomen van zwerfafval is het beste, maar het opruimen is nog altijd beter dan het gewoon laten liggen. Het hele jaar door zijn er vrijwilligers actief met het opruimen van afval, maar zij kunnen best wat hulp gebruiken. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Ga samen op pad en ruim alle rommel op die je tegenkomt! Benieuwd wie er in jouw buurt zwerfafval opruimt? Of wil je zelf een actie organiseren? Bekijk waar al acties zijn en waar jij aan de slag kunt: www.worldcleanupday.nl. De gemeente Wierden is benieuwd wie nog meer mee doet. Deel je foto op Facebook en tag de gemeente Wierden in het bericht!

Meer berichten