Afbeelding

Zender Twente FM per ongeluk uit mast geknipt, hopelijk snel weer in de lucht

Algemeen

WIERDEN - De lokale omroep van Wierden en Noordoost-Twente, Twente FM, had een slechte vrijdag. De zender van de lokale omroep werd door een onachtzame technicus uit de zendmast geknipt waardoor de omroep met één van haar frequenties uit de lucht is.

De zender van Twente FM hangt in een gedeelde zendmast waar ook onder meer Vodafone gebruik van maakt. Een bedrijf dat werkzaamheden uitvoerde in de mast zag Twente FM's volledig legale zender aan voor een mogelijke zendpiraat. Hoewel de zender ook met een fikse kabel verbonden was aan het naastgelegen pand waar Regio FM eerder gebruik van maakte en hier zelfs nog een bord op zat van de zender.

Grote kostenpost
De zender werd onder politiebegeleiding uit de mast geknipt en onbruikbaar gemaakt. Ook de bijbehorende bekabeling werd tot op de grond afgeknipt; hierdoor zal vermoedelijk zelfs een nieuwe kabel getrokken moeten worden. Een schadepost die waarschijnlijk rond de 12.000 euro uit zal komen.

Al jaren in de mast
Voorzitter Wim Aarsen van de omroep was ronduit verbaasd over de fout; de apparatuur hing al ruim tien jaar op dezelfde plek in deze mast, precies volgens alle geldende vergunningen en afspraken. "De beheerder had dus kunnen weten dat het de zender van Twente FM betrof en dat het niet ging om een piraat.” Inmiddels is er contact geweest tussen de omroep en verantwoordelijken, die de schade zullen vergoeden.

Alternatieve frequentie
De omroep is nu tijdelijk uit lucht op de frequentie 93.9 FM. Luisteraars kunnen wel overschakelen naar de alternatieve frequentie 106.5 FM of online luisteren via www.twentefm.nl

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 2 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 8 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 10 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58