Afbeelding
Foto: VGN.nl

Bijzonder eerste jaar voor burgemeester Doret Tichgelaar

Algemeen

WIERDEN - Burgemeester Doret Tichgelaar is inmiddels al weer een jaar burgemeester van onze mooie gemeente. Op 17 juni 2019 werd de geboren en getogen Hattemse officieel beëdigd; de veertiende burgemeester van Wierden en opvolger van Henk Robben die met pensioen ging.

Tichgelaar heeft een ruime ervaring binnen het openbaar bestuur, onder meer als raadslid in Hattem, gevolgd door haar wethouderschap daar. Wierden is haar eerste burgemeesterspost. En uiteraard liep alles geheel anders dan verwacht de afgelopen tijd.

Uitdagend jaar
"Ik had mij van alles voorgesteld bij het burgermeesterschap maar dat mijn eerste jaar als eerste burger van de gemeente Wierden op deze manier zou verlopen, had ik nooit kunnen bedenken. Dat het een bijzonder jaar zou worden, dat was op voorhand al wel duidelijk. Al was het alleen al vanwege de vele activiteiten die er rond de herdenking van 75 jaar vrijheid op het programma stonden." Zoals de lezer weet werd zo'n beetje alles afgelast; zelfs Veteranendag afgelopen weekend werd geschrapt en gaat naar dit najaar. Want het blijft een belangrijk thema, zeker nu we allemaal ervaren hoe het is om enigszins beknot te worden in je persoonlijke vrijheid. De burgemeester hecht ook een grote waarde aan het betrekken bij de jeugd voor dit thema. Zo is het belangrijk om de verhalen van toen levend te houden, ook wanneer zij die het meemaakten er niet meer zijn om ze zélf te vertellen.

In crisistijd
Uiteraard is ook de crisistijd nu heel anders dan de burgemeester zich voorgesteld had. De gemeente kreeg immers te maken met een groot aantal uitdagingen zowel in de eigen organisatie als in de bredere samenleving. Gelukkig werd dit voortvarend opgepakt; de gemeente bleef operationeel binnen de mogelijkheden van de 1,5 meter samenleving. Dankzij werken op afspraak, vergaderen op afstand en meer telefonisch in plaats van fysiek overleg bleef veel mogelijk. Nu we langzaam versoepeling zien, blijft het wel belangrijk om ons collectief aan de regels te houden. De burgemeester klom tijdens de crisis ook regelmatig in de pen om de gemeentelijke rol in de crisis onder de aandacht te brengen.

Afbeelding
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne Wierden 4 uur geleden
Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 19 apr, 09:55
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01