Afbeelding

De Billy Boem club start ook in Wierden

Algemeen

WIERDEN - De Billy Boem club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die met stress en spanning opgroeien in of rondom de thuissituatie. Spanning en/of stress thuis heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Avedan de doe-praatclub “Billy Boem”. Kinderen leren hier met hun gevoelens en lastige situaties om te gaan.

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die veel aandacht vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.”

Lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten
Naast de 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van de kinderclub zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus”, legt Deirdre uit. ’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

De cursus is kosteloos. Aanmelden kan nu al via www.impluz.nl/cursussen of via 0570-604900

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 3 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 8 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 10 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58