Afbeelding

Gemeente Wierden negende aandeelhouder Twente Milieu

Algemeen

WIERDEN - Na al een aantal jaar prettig samenwerken, is de gemeente Wierden deze week toegetreden als aandeelhouder van Twente Milieu.

Wierden is nu de negende aandeelhouder naast de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal. Na een unaniem besluit in de Wierdense gemeenteraad en bij de overige acht aandeelhoudende gemeenten van Twente Milieu, zijn de handtekeningen gisteren gezet onder het aandeelhouderschap.

Logische vervolgstap
Wethouder Kortenhoeven is blij met de stap: “In de afgelopen jaren hebben we Twente Milieu als een goede en betrouwbare partner leren kennen en dus is ons aandeelhouderschap van Twente Milieu een logische volgende stap. Samen met Twente Milieu willen we de stappen richting een afvalloos Twente blijven zetten. Twente Milieu zal, naast de dagelijkse dienstverlening, ons adviseren om onze doelen te bereiken.”

Geen veranderingen
Toen de gemeente Wierden in 2018 diftar invoerde om zo de ambities op het gebied van afvalscheiden te kunnen realiseren, werd Twente Milieu de samenwerkingspartner voor de gemeente. Twente Milieu ondersteunt de gemeente op het gebied van data-uitwisseling, informatie en communicatie richting inwoners -waaronder de digitale afvalkalender- en de klantenservice. Deze samenwerking wordt nu verder uitgebreid. Voor inwoners van de gemeente Wierden is Twente Milieu dus al een bekende en voor hen verandert er dan ook niets. Met de toetreding van Wierden zamelt Twente Milieu nu bij bijna 475.000 inwoners het afval in. Dat is 75 procent van de regio Twente.

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 3 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 8 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 12 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54