Foto:

Dagelijks Leven herpakt de reguliere zorg in Wierden

WIERDEN - Dagelijks Leven opent aan de Dasselaarshoek in Wierden een nieuwe zorglocatie voor mensen met dementie in een kleinschalige setting.

Het Beekdalhuis heeft enige tijd dienst gedaan als Coronahuis voor patiënten die moesten revalideren na een ziekenhuisopname. Nu deze patiënten thuis verder kunnen herstellen en Het Beekdalhuis ontsmet is, kan de reguliere zorg weer worden opgepakt. Dit betekend voor Het Beekdalhuis dat nieuwe bewoners met dementie hun intreden kunnen maken, ook zijn er nog studio’s beschikbaar. “Wij hebben voor de bouw van het huis bewust gekozen voor deze locatie.” vertelt opstartmanager Teunieke van de Werfhorst. “Dit is een actieve omgeving met alle voorzieningen dichtbij en midden in een gezellige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners van Het Beekdalhuis zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Hier kan dat perfect!”

Bewoners zijn verzekerd van 24-uurs gespecialiseerde zorg en beschikken over een eigen studio die met eigen meubels kan worden ingericht. Dat Het Beekdalhuis van Dagelijks Leven geen standaard woonzorglocatie is, blijkt wel uit de motivatie die Teunieke geeft om hier te werken: “Ik ben enorm trots dat ik opstartmanager mag zijn van Het Beekdalhuis. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle dagbesteding en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners die dat leuk vinden mogen bijvoorbeeld meehelpen met koken, gewoon als thuis.”

Meer berichten