De Historische Kring Wederden is u ook nu graag van dienst

WIERDEN - Het onderkomen van de Historische Kring Wederden, de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat in Wierden, is weliswaar gesloten in verband met de coronamaatregelen, maar de Historische Kring Wederden kan u op vele manieren nog steeds van dienst zijn.

Een aantal personen heeft via de telefoon, per “papieren” post en/of via email of de Facebookpagina de afgelopen tijd vragen gesteld over zaken die hun belangstelling hadden. De onderwerpen van deze vragen waren zeer divers, over voorouders, neergestorte vliegtuigen, de Kersttrein van Wierden, lezingen, bijdragen aan tijdschriften, enzovoort. Uiteraard speelt de Historische Kring Wederden hier graag op in en ze nemen te allen tijde contact op met diegene die een vraag heeft gesteld. Binnen de gelederen van de historische kring is meestal voldoende kennis in huis om de vraag direct te beantwoorden en anders heeft de historische kring wel contacten die de vraag kunnen beantwoorden. Mocht dat nu niet het geval zijn, dan gaat iemand van de HKW op onderzoek uit.

Blijf vragen
Zeker in deze periode waarin veel mensen meer vrijetijd hebben dan normaal gesproken, kan de Historische Kring Wederden zich voorstellen dat u vragen heeft waarop u graag een antwoord zou willen. De leden zullen er alles aan doen om u het antwoord te kunnen geven. Ook wanneer u informatie heeft over bepaalde gebeurtenissen, kunt u de HKW benaderen. Ze zijn altijd blij met informatie over zaken waar ze nog geen weet van hebben en die ze vervolgens weer met anderen kunnen delen. Dus heeft u een vraag of informatie aarzelt u dan niet de Historische Kring Wederden hierover te benaderen. Ze gaan graag voor u op zoek, want zodoende kan samen weer een stukje lokale historie aangevuld worden of het licht doen zien. U kunt contact opnemen met de HKW via telefoon 0546-572651 (mw. Leta Evers), via email info@historischekringwierden.nl of via de Facebookpagina. U vraagt en zij “draaien”, daar zijn ze ook in deze voor iedereen moeilijke periode voor open.

Wederwaardigheden
De donateurs van de Historische Kring Wederden kunnen de eerstvolgende editie van het bulletin Wederaardigheden (onvoorziene omstandigheden daar gelaten) in augustus tegemoet zien. Het bevat zoals gewoonlijk weer tal van wetenswaardige zaken. De speciale editie in het kader van 75 jaar bevrijding is nog te koop bij boek- en kantoorvakhandel Reterink voor € 3,95 per stuk.

Meer berichten