<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanwierden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Column: I have a dream

Op kruispunten in onze geschiedenis waren er steeds mensen die durfden te dromen, dat het anders kon.  Martin Luther King, Maarten Luther, Leonardo da Vinci, Gandhi, Jezus, Nelson Mandela, enz, enz. Hoe zit dat met jou?

Het kruispunt van nu, het Coronavirus zet veel op zijn kop en raakt ieder van ons. Er is dreiging voor onze gezondheid en veiligheid. Hoe gaan we om met de onrust en angst? Ons lichamelijke systeem kent drie methoden bij angst: vechten, vluchten en bevriezen. Er is nog een andere mogelijkheid: namelijk ontspannen en vertrouwen. Of in elk geval zoveel mogelijk. De angst erkennen, delen, voelen, maar proberen te leven van moment tot moment; leven in het Nu.  Ervaart u angst? Juist dan geldt: We kunnen groeien in vertrouwen! Kijken naar wat er wel is, is een hele kunst. Als alles wat we aandacht geven groeit, dan is dankbaarheid een enorm onderschatte kracht. 

Het vijanddenken, alles wat we als aanval of aanvaller beschouwen is de grootste oorzaak van alle problemen in de geschiedenis. En in elke vijand komen we onszelf tegen. Dat kunnen mensen zijn maar ook ziektes. In mijn leven en praktijk leer ik steeds dieper dat het alleen maar strijden tegen ziektes, vaak niet helpend is. Alle herstel begint met acceptatie. Ons lijf of systeem wil ons vaak wat vertellen, leren luisteren naar ziekte is een andere manier van kijken.  En ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk dit alles is, dat het tijd geduld en compassie vraagt. Als we open staan om de lessen te leren is ook meer heling mogelijk dan vaak veronderstelt.  

Is dat ook niet de oproep die Corona op ons doet? In vertrouwen blijven.  Is het een oproep om de samenleving verder te bevrijden van rangen, standen, status, absurd verschil rijk en arm, verzuiling, religieus, spiritueel of atheïst, cultuur- en rasverschillen, meer bevrijd van prestatiedruk, geldingsdrang, stoornissen, etc, etc? Dat de muren om ons heen nog verder kunnen vallen? Dat er tijd is voor ont-moeten? Daagt er een nieuwe werkelijkheid? Geloven we in genoeg of in tekorten? Bestaan tekorten alleen in de mate waarin je erin gelooft? En dan meer Bewust (er) Zijn, ontspannen, goed ademhalen, dankbaar zijn en ons werk met passie doen.  Levert in elk geval minder stress, meer blijdschap, meer warmte tussen mensen op, hoe gezond zou dat zijn? Bevrijding zeg maar!  Gek en geniaal zijn we allemaal. Gek heeft angst voor oordeel, geniaal is de diepste heelheid van onze genen! Nelson Mandela zei: het is ons licht die ons het meest beangstigd, niet onze schaduw. Geloven dat we liefdevolle wezens zijn, niet kapot te krijgen? Kwestie van werkelijk ont-wikkelen!

I have a dream dat we op een dag, mede door Corona dieper gaan beseffen dat we meer op elkaar lijken dan verschillen! Dat we samen één zijn!  Wellicht is dan de cirkel rond, iets van Alfa en Omega, éénheidsbewustzijn…..?  Dat door compassie, liefde en begrip er vanzelf nieuwe wegen zullen openen. Zoals Nick en Simon zingen in Alles is Liefde: Deze weg leidt zichzelf, hij leidt je naar de toekomst.

I have a dream, dat op een dag: neem 5 mei, we met dat inzicht, een horizon van hoop, het bevrijdingsfeest gaan vieren: Nederland Bevrijd!  En of we nou binnen moeten zijn of buiten, laten we het vieren! Het leven wil gevierd! Doet u mee in deze optocht? 

Hartelijke groet,

Hans Bolte
Puur Therapie en Coaching


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanwierden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195440&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanwierden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195428&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanwierden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>