Afbeelding

Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

Algemeen

WIERDEN - Ondernemers in Wierden kunnen momenteel uitstel van de gemeentelijke belastingen aanvragen. De gemeente wil zo tegemoet komen aan de moeilijke situatie waar veel ondernemers in zitten.

De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers, ook in de gemeente Wierden. Het college van burgemeester en wethouders wil ondernemers die in de problemen komen tegemoet komen door uitstel te verlenen voor de betaling van gemeentelijke belastingen. De coronacrisis raakt bedrijven hard. De inkomsten lopen sterk terug wat tot problemen met liquiditeit kan leiden. “Als gemeente kunnen wij de eerste pijn misschien verzachten door uitstel te verlenen van gemeentelijke belastingen aan onze ondernemers,” zegt wethouder Richard Kortenhoeven. Landelijk worden ook intensieve maatregelen genomen voor ondernemers. “Wij kijken ook hoe we deze kunnen vertalen naar onze ondernemers,” vult Kortenhoeven aan.

Uitstel eenvoudig aan te vragen
Ondernemers in Wierden die gebruik willen maken van de regeling tot uitstel kunnen de gemeentelijke belastingen betalen tot 31 augustus 2020. Zo nodig kunnen ondernemers verdere uitstel van betaling krijgen. De uitgestelde betaaltermijn geldt voor alle ondernemers met een inschrijving van Kamer van Koophandel. Op www.wierden.nl kunnen ondernemers uitstel voor belastingen eenvoudig aanvragen via het aanvraagformulier.

Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 15 uur geleden
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 19 uur geleden
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 19 uur geleden
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57
Afbeelding
Jan Quintus Zwart al 40 jaar dirigent van Looft den Heer 26 mrt, 07:58
Afbeelding
Een vrolijk pasen voor Bowie dankzij Keurslager 25 mrt, 20:00