Afbeelding

Wierden helpt elkaar als goede noabers in deze moeilijke tijd

Algemeen

WIERDEN - De samenleving staat voor een uitdaging; de corona-maatregelen hebben een grote impact op het dagelijks leven van veel mensen. Nederland was aan de andere kant ook nog nooit zo verenigd; gezamenlijk optrekken tegen dezelfde, onzichtbare vijand. Ook de gemeente Wierden zet zich in om de verspreiding verder tegen te gaan, en het dagelijks leven zoveel mogelijk draaiende te houden.

De gemeentelijke dienstverlening blijft zoveel mogelijk van kracht. Wel is het bezoek aan het gemeentehuis nu niet mogelijk. Tot en met 6 april blijft dit gesloten. Medewerkers werken zoveel mogelijk thuis en alleen de absoluut niet uitstelbare zaken worden nu nog afgehandeld. Zaken die uitgesteld kunnen worden, zullen later opgepakt worden. Wanneer mensen al een staande afspraak hebben bij de loketten, dan neemt de gemeente contact op om de zaak af te handelen. Inwoners kunnen ook veel zaken al zelf digitaal regelen via www.wierden.nl Wie meer informatie wil kan contact opnemen met 0546-580 800. Ook de diverse loketten zijn telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur.

Kijk naar elkaar om
Burgemeester Doret Tigchelaar roept mensen op om naar elkaar om te kijken in deze tijd. De noodzakelijke maatregelen hebben een grote impact. De burgemeester leeft dan ook mee met alle inwoners die op welke wijze dan ook getroffen worden. "Daarnaast spreek ik mijn bewondering uit voor iedereen die zich volop inzet om onze samenleving draaiende te houden. Ook de mooie initiatieven die ontstaan vanuit de samenleving, omarm ik van harte. We weten niet wat ons de komende weken nog staat te wachten, maar laten we er samen het beste van maken en help elkaar waar het kan! Elkaar bezoeken is lastig, maar denk ook aan andere mogelijkheden om naar elkaar om te zien. Een belletje naar opa of oma, een boodschap meenemen voor de buurvrouw of op een andere manier iets doen voor een ander. Zo slaan we ons er samen doorheen.", aldus de burgemeester.

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 9 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 15 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 19 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54