Afbeelding

Steun Speelgoedbank Almelo

Algemeen

ALMELO - Afgelopen week nam de Speelgoedbank in Almelo een mooie donatie in ontvangst; een cheque van het bestuur van de PopQuizXL die afgelopen jaar is gehouden. De opbrengst van de vierde editie kwam ten goede aan dit initiatief. Een goed moment om eens aandacht te schenken aan de Speelgoedbank.

Nederland is over het algemeen een rijk en welvarend land. Maar toch profiteert niet iedereen hier van mee. Er zijn nog steeds kinderen die in ons land opgroeien in armoede. Zij moeten het vaak stellen zonder veel dingen die voor leeftijdsgenoten gemeengoed zijn. Zo kunnen veel ouders speelgoed moeilijk veroorloven. Hier komt de Speelgoedbank om de hoek kijken. Bij de speelgoedbank kunnen kinderen uit minimagezinnen terecht om vier à vijf keer per jaar iets leuks uit te zoeken. Dit in tegenstelling tot een speel-o-theek, waarbij het speelgoed alleen te leen is. De Speelgoedbank heeft zowel nieuw speelgoed beschikbaar, maar ook bruikbaar gebruikt speelgoed is van harte welkom.


Twee locaties
De Speelgoedbank Almelo heeft sinds oktober vorig jaar twee locaties. "Helaas", voegen we hier aan toe, want het was een bitterzoete beslissing. Eigenlijk zou zo'n voorziening niet nodig moeten zijn. Nu kunnen mensen terecht op twee locaties: aan de Schutterstraat 7 en de Apollolaan 1. Deze laatste locatie in de Aalderinkshoek werd vorig jaar geopend. De vraag naar speelgoed nam namelijk toe. Door een vestiging in de wijk te openen, is de drempel lager voor mensen om hier heen te gaan.


Steun ze!
De Speelgoedbank Almelo is altijd op zoek naar donaties en giften; deze zijn natuurlijk van harte welkom. U kunt doneren via NL88 INGB 0007 1271 60 t.n.v. Stichting Speelgoedbank Almelo. Kijk ook op: www.speelgoedbank-almelo.nl

Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 1 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 19 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 20 uur geleden
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 22 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD gisteren
Afbeelding
Proces rondom programmeringsafspraken van windenergie in gemeente Wierden gisteren
Dames Badminton in Wierden telt momenteel 17 leden, maar meer leden zijn welkom.
'Gezellig en sportief' 22 apr, 19:54
Het Pels-orgel (1945) in de Dorpskerk leent zich uitstekend om de breedte in stijlen te vertolken.
Bevrijdingsconcert in Dorpskerk met gevarieerde orgelwerken 22 apr, 13:49