Afbeelding

Geslaagde Valentijnscross

Algemeen

WIERDEN - Afgelopen zaterdag is de AVT Valentijnscross gehouden op Het Lageveld in Wierden. Deze crossloop werd georganiseerd door Atletiekvereniging Twenterand en was de vierde van vijf crosslopen in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit.

Er kwamen ongeveer 500 lopers naar recreatiepark Het Lageveld om deel te nemen. Het parcours was weer verrassend door de inbreng van een paar nieuwe elementen. Na afloop waren de reacties van de deelnemers overwegend positief: "Een cross zoals een cross hoort te zijn.", "super georganiseerd" en "het was top". Daar doet de organisatie, die volledig bestaat uit vrijwilligers, het natuurlijk voor.

Uitdagend
Natuurlijk waren er ook deelnemers die het crossen zwaar viel. Het parcours is vrijwel volledig onverhard en gaat over het strand, door het bos, over een deel ATB-parcours en een paar pittige bulten. Crossen is daarom niet te vergelijken met het lopen van een wegwedstrijd waar het parcours vaak helemaal verhard en vlak is. Een cross is uitdagend en gaat niet alleen om het halen van een snelle tijd. Het is vooral leuk om te doen en het voordeel is dat je er als loper sterker en wendbaarder van wordt. Crossen in de herfst/winter helpt hardlopers om beter te presteren tijdens wegwedstrijden in het voorjaar/zomer.

Wedstrijdverslag
Om 13.00 uur ging de 10,8 km van start en was het Danny Koppelman van StepOne runningteam die er wederom als een speer van door ging met daarachter Nick Zwienenberg van het ZorgSaam runningteam. Mark Saathof, Ard Vlooswijk (AV '34) en Koen Wiggers uit Hengelo liepen om de derde positie. Danny Koppelman finishte ook dit jaar weer als snelste met een tijd van 41.41 minuten met daarachter, Nick Zwienenberg als tweede en Ard Vlooswijk als derde. Bij de dames liep Saskia Schutte (AV Cialfo) in een tijd van 53.50 minuten naar de winst. De dames Jolanda van Dam-Dijk en Marieka op den Dries van het ZorgSaam runningteam werden respectievelijk tweede en derde. Om 14.15 uur ging de 2,5 km van start. Bij de jongens/heren finishte Max Swabedissen uit Rijssen in een mooie tijd van 10.31 minuten. Joran Klumperman (Atletics) werd tweede met Imre ter Halle (Atletics) als derde daarachter. Bij de meisjes/dames kwam Laura Boers (AV Rijssen) in een tijd van 12.17 minuten als snelste over de finish. Emma de Jong (Atverni) werd tweede en Maren Wessels uit Deventer werd derde. Daarna kwam de kidsrun, met een mooie opkomst. Er stonden totaal 64 kinderen aan de start.

Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 2 uur geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 18 uur geleden
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 22 uur geleden
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 22 uur geleden
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57
Afbeelding
Jan Quintus Zwart al 40 jaar dirigent van Looft den Heer 26 mrt, 07:58