Afbeelding

Praat mee over cultuur in de gemeente Wierden

Algemeen

WIERDEN - Onze mooie gemeente heeft veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en creativiteit. Wie zijn ogen eens goed de kost geeft op cultureel vlak ontdekt veel mooie voorzieningen en activiteiten voor jong en oud. Een goed, lokaal cultuurbeleid is van groot belang om dit ook op lange termijn in stand te kunnen houden.

De gemeente Wierden nodigt mensen die zich betrokken voelen bij lokale cultuur uit om mee te praten en hun mening te delen. De gemeente wil het huidige cultuurbeleid actualiseren en zoekt dan ook mensen die actief mee willen denken met leuke nieuwe ideeën. Dat Wierden hierbij niet over één nacht ijs gaat, blijkt wel uit de brede opzet van dit meedenk-traject. Er worden in totaal maar liefst vier themabijeenkomsten gehouden.

Bijeenkomsten
De vier bijeenkomsten worden telkens gehouden in het gemeentehuis en van 19.30 tot 21.00 uur. De eerste bijeenkomst op donderdag 13 februari heeft als thema: 'identiteit als inwoners van de gemeente Wierden. Wat inspireert ons?'. De tweede bijeenkomst is op donderdag 19 maart met als thema 'het huidige culturele aanbod en eventueel ontbrekend cultuuraanbod'. De derde bijeenkomst op donderdag 16 april gaat over de rol van de gemeente in relatie tot kunst en cultuur. De vierde bijeenkomst op donderdag 14 mei heeft als thema 'cultureel ondernemerschap, de verhouding tussen middelen en doelen die we nastreven'. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via www.wierden.nl.

Het beleid
De gemeente stelt na afloop van deze themabijeenkomsten een concept-cultuurnota op die vervolgens weer door een verdere inspraakronde gaat.

Onder druk
Voor gemeenten is het een kunst op zich om de lokale culturele sector en activiteiten op peil te houden. De gemeente speelt een faciliterende rol, maar moest door de jaren heen wel meer doen met minder middelen waardoor dit onder druk staat. In Wierden worden de kleinere, eenmalige subsidies verstrekt via het Lokaal Cultuurfonds. Dit is bijvoorbeeld gericht op kleinere exposities en activiteiten die inwoners actief betrekken.

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 4 minuten geleden
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 4 minuten geleden
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 2 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 20 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 21 uur geleden
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 23 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD gisteren
Afbeelding
Proces rondom programmeringsafspraken van windenergie in gemeente Wierden 23 apr, 07:58