Afbeelding

Zorgbelang biedt cliëntondersteuning

Algemeen

TWENTE - De zorg is een bijzonder complexe sector. Hij hangt van regeltjes en organisaties aan elkaar. Het is dan ook voor veel mensen een uitdaging om een weg te vinden door dit grote oerwoud, met als doel om de juiste zorg te ontvangen. Gelukkig kunnen mensen in veel gemeenten al gebruik maken van gespecialiseerde loketten bij de gemeente. Daarnaast is ook Zorgbelang Overijssel actief om mensen juist onafhankelijke cliëntondersteuning te bieden.

Zorgbelang Overijssel biedt cliëntondersteuning aan in Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Kampen, Losser, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand, Wierden en Zwolle.

Wat is het?
Onafhankelijke cliëntondersteuning is er op gericht om mensen te helpen de juiste keuzes voor hen te maken met betrekking tot het realiseren van passende zorg. Mensen worden zo actief gewezen op hun rechten en de mogelijkheden die er zijn. De kracht van de cliëntondersteuners is dat ze dus ook écht onafhankelijk zijn én tegelijk ook een brede kennis hebben om u te kunnen helpen. Zo weten zij welke zorgaanbieders beschikbaar zijn om u te helpen, maar ook op welke zorg aanspraak gemaakt kan worden. Ook adviseren zij over aspecten zoals cliëntenrechten, wachttijden, zorgtoewijzing en meer. Verder kunnen cliënten een beroep doen op de ondersteuners wanneer zij niet tevreden zijn over de geleverde zorg en zelf niet meer weten hoe zij de problemen op kunnen lossen. De invulling van zorg varieert sterk van gemeente tot gemeente, waardoor iemand met lokale kennis veel voor u zou kunnen betekenen.

Kortdurend
De ondersteuning is wel ook echt van korte duur en oplossingsgericht. De bedoeling is dat mensen ook zoveel mogelijk de kracht van hun eigen netwerk benutten, met de adviserende ondersteuner als vraagbaak. Om deze belangrijke voorziening zo laagdrempelig mogelijk te maken is deze ondersteuning gratis.

Meer informatie
Bel voor meer informatie met 074-291 35 97, mail clientondersteuning@zorgbelang-overijssel.nl of kijk op: www.zorgbelang-overijssel.nl

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 1 uur geleden
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 1 uur geleden
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 3 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 21 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 23 uur geleden
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen gisteren
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 09:04
Afbeelding
Proces rondom programmeringsafspraken van windenergie in gemeente Wierden 23 apr, 07:58