Afbeelding

Senioren gamen in de e-healthweek

Algemeen

ALMELO - Game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente doet in de week van 27 januari mee aan de landelijke e-healthweek.

Op 30 januari opent ze van 09.00 tot 12.00 uur de deuren voor een inloop voor 60-, 70-, en 80-plussers, zorgverleners, wijkcoaches en ouderenwerkers om mee te kijken of mee te doen met gamenastiek, (een combinatie van gamen en gymnastiek voor alle senioren) dat door De Klup Twente werd ontwikkeld.

E-health
Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Zoals online recepten vernieuwen, sporten met games of een trainings-app. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen; daarom werd de landelijke e-healthweek opgezet.

De Klup
De Klup Twente is één van de partijen die meedoet aan de e-healthweek. Ze opent de deuren van het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT als senioren er aan het gamen zijn. Gamen is een gebleken effectieve en tegelijkertijd heel leuke manier van bewegen voor senioren, die lichaam en geest stimuleert. Alle senioren kunnen op hun eigen niveau meedoen. Deelnemers krijgen een coach die de computergames bedient en uitlegt, waardoor ze kunnen skiën, raften, iceskaten, doodlejumpen en nog veel meer. Gasten worden in de e-healthweek ontvangen met koffie, thee en een verrassende lekkernij.

Kom ook
Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op donderdag 30 januari tussen 09.00 en 12.00 uur binnenlopen in het FUN-IE FIT aan de Berlagelaan 2 in Almelo. Aanmelden mag, hoeft niet. hannyterdoest@hotmail.com

 

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 16 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 18 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55