Afbeelding

Bezoek eens het Repair Café in Almelo

Algemeen

ALMELO - We zijn in Nederland steeds beter bewust van onze milieu-voetafdruk. We kopen veel in de winkel, online en produceren zo ook een grote afvalberg. Ook worden nog vaak kapotte producten vervangen die eigenlijk nog best te repareren zijn.

In Almelo is al enige tijd het Repair Café actief. In de even weken bent u op de vrijdag van harte welkom tussen 12.30 en 15.30 in het Klussenhuis van Aveleijn in Almelo, Kruisweg 2, voor reparatie van uw spullen.

Vliegende start.
Op 10 januari maakte Repair Café Almelo een vliegende start van 2020. Gevolg was dat niet alle bezoekers konden worden geholpen met hun reparaties. Maar liefst 8 mensen moesten wachten tot deze vrijdag, 24 januari om hun spullen gerepareerd te krijgen. Meer dan 30 reparaties kwamen voorbij.

Leuke uitdagingen
Voor het kerstreces hadden twee reparateurs een lastig klusje mee naar huis genomen. De uitdaging van een complexe oplossing van een probleem had hen zodanig uitgedaagd dat de puzzel onder de kerstboom werd voortgezet. Piet, het wandelend magazijn van het Café, had een mevrouw beloofd een poging te doen haar kapotte maar dierbare Mississippi raderboot te herstellen. Ingenieus wist Piet met millimeter stukjes meranti, verfijnde soldeerconstructies en andere slimmigheden een nieuw raderwiel te creëren, evenals een authentieke schoorsteen, sierlijke reling en andere onderdelen. Een geweldige prestatie. Bennie, onze doorbijter met de gouden handjes, had een ogenschijnlijk versleten en meer dan overjarig handradiootje meegenomen naar huis. De eigenaar was zeer gehecht aan zijn radiootje. Het in het gareel krijgen van onmogelijk in elkaar draaiende tandwieltjes op de juiste plaats zou een gemiddeld mens tot waanzin drijven, maar Bennie wist het voor elkaar te krijgen.

Niet weggooien!
Kom met uw reparaties naar het Repair Café op 24 januari. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven. Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. U kunt slechts 1 apparaat ter reparatie aanbieden. Kijk ook op: www.repaircafealmelo.nl

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 4 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 10 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 12 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58