Afbeelding

Zonnepanelen op dak Pentas Moulding

Algemeen

ALMELO - Deze woensdag is de nieuwe installatie met zonnepanelen op het dak van Pentas Moulding in gebruik genomen. Het bedrijf plaatste 1.660 zonnepanelen, waarmee zij duurzame energie opwekken voor eigen gebruik.

Wethouders Maathuis van Economische Zaken en Van Mierlo van Duurzaamheid onderstrepen het belang van dit soort particuliere initiatieven. Woensdag werd de installatie door hen officieel in gebruik genomen. De zonnepanelen op het pand aan het Bedrijvenpark Twente zijn goed voor 0,5 megawatt. "Als grootverbruiker gebruiken we die energie voor ons eigen bedrijf", vertelt Marthijn Koorn, commercieel en financieel manager. De energie die in de weekenden wordt opgewekt en niet inzetbaar is voor het bedrijf zelf, levert Pentas terug aan het net. Pentas levert hiermee een bijdrage aan de opgave waar Almelo voor staat als het gaat om duurzame opwekking van energie.

Aanvankelijk skeptisch
De 1.660 zonnepanelen zijn mede mogelijk gemaakt door een SDE-subsidie. Koorn: "We hebben ons breed georiënteerd toen we aan dit traject begonnen. Aanvankelijk waren we ook licht sceptisch. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat duurzaamheid een enórme kans is voor ondernemers." Ondernemers die duurzaamheidsmaatregelen overwegen, praat Koorn graag bij over de kansen en mogelijkheden.

Pentas Moulding
Pentas Moulding is een innovatief en technisch bedrijf dat op maat gemaakte kunststof onderdelen maakt via rotatiegieten. Het bedrijf bestaat sinds 1975 en heeft inmiddels een toonaangevende positie ingenomen op de Europese markt.

Bredere trend
De afgelopen tijd wordt actief ingezet op het enthousiasmeren van ondernemers voor plaatsing van zonnepanelen. Zij beschikken niet alleen vaak over grote daken die uitstekend bruikbaar zijn, maar ze zijn tegelijk ook grootgebruiker van energie. Juist hen overhalen heeft dus grote voordelen.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 2 uur geleden
De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 20 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 28 mrt, 09:58
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12