Afbeelding

De Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Almelo

Algemeen

ALMELO - Van 22 januari tot en met 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. "Moppereend" is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar en staat in deze periode centraal. Alle kinderen tot 6 jaar die tijdens de voorleesdagen lid worden van Bibliotheek Almelo krijgen een vingerpopje van "Moppereend" cadeau.

In de bibliotheek zullen bovendien een aantal leuke activiteiten worden georganiseerd. Het Voorleesontbijt vormt de aftrap van de Voorleesdagen. Op woensdag 22 januari om 10.15 uur op de Jeugdafdeling, leest Wethouder Arjen Maathuis het verhaal "Moppereend" voor. Eend is mopperig, want haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Een mopperboek om vrolijk van te worden! Na het voorlezen staat er voor alle peuters een lekker ontbijtje klaar. Gratis toegankelijk.

MINA Muziektheater
Op woensdag 29 januari is het de beurt aan MINA Muziektheater van 10.30 tot 11.30 uur in Theaterzaal de Evenaar. De toegang is gratis. Het is een muzikale voorstelling rondom "Moppereend" door Milou Pasveer (gitaar en zang) en Anna Lesterhuis (cello en zang). Geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Theater Pannenkoek
Op zaterdag 1 februari speelt Theater Pannenkoek om 14.00 uur de voorstelling Treuzelkont in Theaterzaal de Evenaar. Toegang is € 2,00 (voor één kind inclusief één ouder). Een sprookjesachtige voorstelling vol muziek over de rituelen rond bedtijd. Deze interactieve voorstelling van ongeveer 30 minuten is geschikt voor kinderen van 2-8 jaar en is geïnspireerd op het boek: "Zo Moe En Toch Zo Klaarwakker" van Susanne Strasser. Kaartjes zijn te koop aan de informatiebalie. De voorstelling is een onderdeel van het Voorleesfeest. Na afloop gaat het feest in de bibliotheek nog verder met onder andere knutselen, spelletjes en voorlezen. Bibliotheek Almelo, inclusief de Theaterzaal, vindt u aan Het Baken 3. Zie ook: www.bibliotheekalmelo.nl.

Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 1 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 3 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 23 apr, 13:42