Afbeelding

Advies GGD Twente: Haal de griepprik

Algemeen

TWENTE - De GGD Twente adviseert mensen om de griepprik te halen. Hoewel de griep voor de meeste mensen niet gevaarlijk is, kan het wel verstandig zijn om de griepprik te halen. Zeker wanneer men werkzaam is in de zorg of vaak in contact komt met kwetsbare groepen zoals ouderen en zieken kan dit verstandig zijn.

Diverse kwetsbare groepen krijgen zelf al oproepen om de griepprik te halen bij de huisarts. Zoals hartpatiënten, mensen met longziekten of diabetes. Daarnaast kan het ook voor mensen in hun omgeving verstandig zijn om zich te laten vaccineren; zij vormen zo ook weer een eigen beschermende buffer. Ook voor werkenden kan het verstandig zijn om de griepprik te halen. Dit voorkomt namelijk de gebruikelijke bedrijfs-epidemie waarbij collega's elkaar aan blijven steken. De griepprik is weliswaar nooit honderd procent effectief, maar het zorgt er wel voor dat een eventuele besmetting minder erg is dan wanneer men geen griepprik had gehaald. Het is dus de moeite waard om te overwegen toch een griepprik te halen, ook wanneer u niet in een risicogroep zit of hiermee in aanraking komt.

Werken in de zorg
Wie werkt in de zorg kan vaak via de werkgever een griepprik halen. Zorgpersoneel kan zo ook voorkomen dat ze kwetsbare patiënten en zorgontvangers besmetten.

Goed advies
Hebt u vragen over de griepprik of hebt u geen oproep ontvangen en wilt u wel de griepprik ontvangen? Neem dan contact op met uw huisarts voor goed advies. Kijk ook op www.ggdtwente.nl voor meer informatie.

De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 12 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 20 uur geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57