Afbeelding

Wierdenaren met groene vingers gezocht voor Natuurwerkdag

Algemeen

WIERDEN - Wierden is een gemeente met veel mooie natuur. Een aantrekkelijke, landschappelijke kwaliteit waar inwoners en bezoekers volop van kunnen genieten. Maar: er komt wel veel werk bij kijken om dit landschap zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Daarom is komende zaterdag 2 november de Natuurwerkdag.

Alle Wierdenaren en anderen met groene vingers en affiniteit voor de natuur zijn van harte welkom om de handen uit de mouwen te komen steken op deze grootste vrijwilligersdag in het groen. Men levert niet alleen een bijdrage voor het behouden en versterken van het lokale landschap, het is ook nog eens een gezellig en gezond uitje.

Biodiversiteit
Dit jaar staat de Natuurwerkdag in het taken van biodiversiteit en is aan alle locaties een soort gekoppeld. Biodiversiteit, of wel de soortenrijkdom van planten en dieren, is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70 procent afgenomen.

Overal aan de slag
In Overijssel zijn er werkzaamheden op maar liefst 50 verschillende mooie locaties. Zo kan men in onze omgeving aan de slag bij de Generatietuin aan de Akkerwal in Wierden. Hier worden hoogstamfruitbomen gesnoeid. Op landgoed De Berkel worden uiteenlopende onderhoudsactiviteiten gepland. Ook verder weg zijn er volop leuke activiteiten; geschikt voor jong en oud. Het kan dus ook een leuk gezinsuitje zijn. Kijk voor een volledig overzicht op: www.natuurwerkdag.nl

Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 28 minuten geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 16 uur geleden
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 20 uur geleden
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 20 uur geleden
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57
Afbeelding
Jan Quintus Zwart al 40 jaar dirigent van Looft den Heer 26 mrt, 07:58