Afbeelding

Een gezellig weekend voor de boeg met Sunte Mart'n

Algemeen

WIERDEN - Kent u de uitdrukking 'Vroeger was alles beter'? Of dat waar is, is lastig te bepalen. Wat wel zeker is, is dat Wierden vier dagen kan genieten van Sunte Mart'n, met een knipoog naar het verleden.

Het programma van Sunte Mart'n biedt veel voor jong en oud. Zo is er deze vrijdagavond bijvoorbeeld de lampionnentocht. Geen lampion? Geen zorgen, want op het Binnenhof zijn ze 's middags te koop. 's Avonds kan er bij Station KPN op de Bongerd genoten worden van Harten 10 en Henk Wijngaard.

Vol programma
De organisatie heeft ook voor zaterdag een bomvol programma voor u in petto. Op het oude Marktplein is er een knusse streekmarkt met tal van lokale lekkernijen. En wanneer u wilt weten wat dat erfstuk op uw zolder waard is, ga dan vooral naar het Zalencentrum Het Anker voor 'Tussen Kunst &Kitsch'. Kinderen vermaken zich in de middag in de feesttent op de Bongerd met het overdekte speelparadijs of doen mee met de Schoolzwemkampioenschappen of beide... Voor de zaterdagavond in de tent op de Bongerd moet u 18 jaar of ouder zijn, maar het belooft een groot feest te worden met de DJ's van Station KPN.

Zondag
Dirndl of lederhose is het kledingadvies van de organisatie voor zondag, want er is dan een echt Duits tentfeest op de Bongerd. Geniet van de Grenslandkapel en Wir Sind Spitze.

Jaarmarkt
Voor wie nog wat energie over heeft na drie dagen Sunte Mart'n is er op maandag de traditionele jaarmarkt. Vroeger werd op de jaarmarkt voornamelijk vee verhandeld, maar dat gebeurt tegenwoordig nog maar zelden op een fysieke markt. De jaarmarkt op maandag is dan ook een grote warenmarkt, maar met aandacht voor het verleden met de presentatie van diverse oude ambachten en ouderwetse koehandel. Ook bent u op zondag van harte welkom bij Station KPN om te luisteren en te genieten van DJ Lars, Melrose, Django Wagner en René Schuurman.

Kermis
Op vrijdag, zaterdag of maandag zou u toch zeker ook een bezoekje moeten brengen aan de nostalgische kermis met reuzenrad. Volledige programma op www.suntemartn.nl

Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 40 minuten geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 2 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 20 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 23 apr, 13:42