Afbeelding

SVZW wint op karakter in Hengelo

Algemeen

WIERDEN/HENGELO - Fijke Hoogendijk had de eer om zaterdagmiddag 25 november deze wedstrijd te leiden op sportpark ’t Wilbert te Hengelo. Beide ploegen hebben de afgelopen tijd nogal wisselvallig gespeeld, maar de thuisploeg heeft de laatste drie wedstrijden niet verloren en wilde dat natuurlijk het liefst zo houden.

SVZW coach Frank Eeftink startte de wedstrijd dit keer met Jesper Middelkamp in de basis. SVZW nam het initiatief en zat meteen fanatiek op de bal. Een goede kans voor Achilles’12 in de 8e minuut toen Damon van Hoften rakelings naast het doel van keeper Julian Bakker schoot. Vlak daarop was Jesper Middelkamp dichtbij de 0-1, met het nodige geluk voorkwam doelman Joris Raanhuis een vroege achterstand. Ook een tweede poging van Middelkamp leverde niet het gewenste resultaat op, de bal belandde in het zijnet. 

Na een kwartier op de klok knalde Rick Keizers hoog over het SVZW doel. Na twintig minuten zag het Wierdense publiek een veelbelovend en aanvallend SVZW. Dat het allemaal niet tot doelpunten leidde vooralsnog was een minder punt. De kansen waren er wel degelijk. Na bijna een half uur spelen was het net niet voor Frank Smit, hij zag zijn inzet van de doellijn gehaald door de Achilles’12 verdediging, terwijl Lars van Putten in dezelfde 28e minuut het zijnet trof. Jurjan Mannes kopte over het doel van Joris Raanhuis en het schot van Jesper Middelkamp werd gestopt, de bal wilde er maar niet in voor de Wierdenaren. Tegen het einde van de eerste helft schoot Jeroen Visscher ruim over het Zwaluwen doel, belandde de uithaal van Jesper Middelkamp naast het doel aan de andere kant en redde Achilles sluitpost Joris Raanhuis het schot van diezelfde Middelkamp ten koste van een corner. Ruststand dus 0-0.

Na de warme thee kwamen twee ongewijzigde ploegen op het natte en koude veld. In de 61e minuut volgde de eerste gele kaart voor SVZW speler Jeffrey Buitenhuis. Ook na rust benutte SVZW de kansen in eerste instantie niet, maar in de 65e minuut was het dan toch raak voor de gasten, toen na een fraaie aanval Jasper Groothuis de 0-1 scoorde. Na dat tegendoelpunt liepen de emoties bij Achilles op, hetgeen leidde tot een gele kaart voor Kian Wind en een staflid op de bank. Lang konden de Zwaluwen niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later wist Nick Harberink de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1 in de 69e minuut. 

Trainer Frank Eeftink wisselde daarop doelpuntenmaker Jasper Groothuis, voor hem kwam Yessin Maskoul binnen de lijnen, welke laatste kort erna een voorzet op Frank Smit losliet die helaas naast het Hengelose doel schoot. Wissel nu ook bij Achilles, trainer Kenan Durmusoglu haalde Jeroen Visscher eraf voor Mart Heideman, collega trainer bij SVZW paste een dubbele wissel toe: Frank Smit en Jurjan Jannes eraf, de gebroeders Tom en Bas ter Hogt erin. Met nog 10 minuten op de klok toog de thuisploeg vol ten aanval, echter het doelpunt viel aan de andere kant uit de vrije trap van Bas ter Hogt, welke door de opnieuw uitstekend spelende verdediger Freek Grondman uit een moeilijke hoek werd binnengekopt. In de slotminuten ontving Jesper Middelkamp nog geel, bracht Achilles’12 Jikke Damink nog in het veld maar trok SVZW de verdiende overwinning over de streep. Eindstand 1-2.

Zaterdag 2 december komt Sparta Enschede naar Wierden, aanvang 14.45 uur op sportpark Het Lageveld.

Tekst door Gerhard Nijmeijer 

Afbeelding
Beurs rondom uitvaarten 15 uur geleden
Afbeelding
Restantenmarkt: drie dagen hoge korting 17 uur geleden
Afbeelding
De jeugd aan zet 26 feb, 10:33
Viggo Hartgerink opent de nieuwe kinderroute.
Viggo Hartgerink opent nieuwe kinderroute Natuurmonumenten in nationaal park Sallandse Heuvelrug 25 feb, 10:20
Afbeelding
Mat-Ador houdt Schoolschaak Kampioenschap Wierden 24 feb, 10:06
Afbeelding
Kuieraovend van de HKW 23 feb, 15:50
Afbeelding
Laatste Martin Luther Kingdienst in Ommen 23 feb, 15:48
Mooi Meegenomen Bus
Op pad met bus van De Welle 22 feb, 13:58