Martijn Robben, Bram Vlaanderen en Lewis Otter hebben de kampioenstitel veilig gesteld.
Martijn Robben, Bram Vlaanderen en Lewis Otter hebben de kampioenstitel veilig gesteld.

Effekt’74 heeft al een kampioensteam

Algemeen

WIERDEN - Tafeltennissers speelden afgelopen week de negende en tevens voorlaatste ronde van de najaarscompetitie. Voor veel teams van Effekt’74 staat er nog veel op het spel. Jeugdteam 1 stelde het kampioenschap veilig en gaat in het voorjaar in de derde klasse spelen.

Voor de meeste seniorenteams is het kampioenschap uit zicht en enkele teams kunnen (de ingecalculeerde) degradatie niet meer ontlopen, maar dat heeft gelukkig geen invloed op de spelvreugde en inzet van de spelers van Effekt’74. Van de seniorenteams heeft na de negende speelronde alleen team 6 nog een theoretische kans op het kampioenschap. 

Bij de senioren speelde team 2 in Apeldoorn een mooie wedstrijd tegen kampioenskandidaat De Veluwe. Martijn van Huykelom, Johan Truschel en Aschwin Huiskes wisten het dubbelspel en maar liefst vijf enkelspelen te winnen. Doordat ze tegen veel sterkere tegenstanders speelden, namen ze naast de belangrijke wedstrijdpunten ook een vracht aan ELO-punten (belangrijk voor de onderlinge vergelijking van de sterkte van de teams) mee naar Wierden.

Voor team 3 en 4 werd degradatie een feit. Dat was zeker niet onverwacht, vanwege de indeling in heel sterke poules. Team 3 verloor ondanks goed spel bij de Toekomst in Lochem, waarbij maar liefst vier wedstrijden pas in de vijfde game werden beslist. Team 4 behaalde een gelijkspel bij HATAC in Haaksbergen. Ook hier werd de tegenstander goed tegenstand geboden en met een klein beetje meer geluk was de winst meegegaan naar Wierden.

Team 5 haalde fors uit tegen het Apeldoornse De Brug. Marcel le Clercq en Mark Brinks wisten al hun partijen tot een goed einde te brengen en Patrick Tolsma hoefde maar één keer zijn meerdere te erkennen in de tegenstander. Team 6 leed een nederlaag tegen koploper en mede-kampioenskandidaat Vitesse uit Hengelo. Door dit resultaat heeft team 6 alleen nog een theoretische kans op het kampioenschap. Het team moet in de laatste wedstrijd 6 punten meer halen dan Vitesse, dat tegen nummer laatst in de poule speelt. Team 7 boekte een mooie overwinning op Twekkelerveld 1, waarbij alle spelers van dit team twee enkelspelen wisten te winnen.  

Bij de jeugd werd team 1 in stijl kampioen door met 10-0 te winnen van het derde jeugdteam van Effekt. Dat ging niet zonder slag en stoot, want Esmee, Esmee en Chloe gaven goed tegenspel, maar misten op de beslissende punten net het nodige geluk. Daarom de hartelijke felicitaties voor Martijn Robben, Bram Vlaanderen en Lewis Otter!

Team 2 speelde een mooie wedstrijd tegen de kampioen in hun klasse met een gelijkspel als eindresultaat. Hierdoor zullen zij als tweede eindigen in hun poule.

Komende week de laatste ronde van de competitie, met vijf thuiswedstrijden op vrijdagavond. Zaterdag spelen de teams van Effekt uitwedstrijden en is er geen competitie in sportzaal Het Noordbroek. Iedereen is uiteraard vrijdagavond van harte welkom om de spelers van Effekt’74 aan te moedigen!

Alle uitslagen op een rij

De Veluwe 2 - Effekt’74 2: 4-6

De Toekomst 1 - Effekt’74 3: 8-2

HATAC 1 - Effekt’74 4: 5-5

Effekt’74 5 - De Brug 9: 9-1

Effekt’74 6 - Vitesse’35 4: 4-6

Effekt’74 7 - Twekkelerveld 1: 6-4

Twekkelerveld 3 - Effekt’74 8: 10-0

Effekt’74 9 - HATAC 4: 2-8

Effekt’74 10 - Warnsveld 4: 3-7

Jeugd

Effekt’74 1 - Effekt’74 3: 10-0

Effekt’74 2 - De Veluwe 4: 5-5

Afbeelding
Beurs rondom uitvaarten 14 uur geleden
Afbeelding
Restantenmarkt: drie dagen hoge korting 17 uur geleden
Afbeelding
De jeugd aan zet 26 feb, 10:33
Viggo Hartgerink opent de nieuwe kinderroute.
Viggo Hartgerink opent nieuwe kinderroute Natuurmonumenten in nationaal park Sallandse Heuvelrug 25 feb, 10:20
Afbeelding
Mat-Ador houdt Schoolschaak Kampioenschap Wierden 24 feb, 10:06
Afbeelding
Kuieraovend van de HKW 23 feb, 15:50
Afbeelding
Laatste Martin Luther Kingdienst in Ommen 23 feb, 15:48
Mooi Meegenomen Bus
Op pad met bus van De Welle 22 feb, 13:58