Het Projectorkest Twente zal samen met het Nordhorner Männerchor medewerking verlenen aan het najaarsconcert van het Algemeen Wierdens Mannenkoor.
Het Projectorkest Twente zal samen met het Nordhorner Männerchor medewerking verlenen aan het najaarsconcert van het Algemeen Wierdens Mannenkoor.

Najaarsconcert van het Algemeen Wierdens Mannenkoor in de kerk

Algemeen

WIERDEN - Het Algemeen Wierdens Mannenkoor (AWM) houdt op zaterdag 25 november haar traditionele najaarsconcert in de Gereformeerde Kerk in Wierden.

Aan het concert zal deze keer naast het AWM het Nordhorner Männerchor meewerken. Zij staan, net als het AWM onder leiding van Frauke Langbein. Het was een lang gekoesterde wens van de dirigent om beide koren eens samen te laten optreden. Het grootste deel van het concert zullen ze dan ook samen zingen. Dat wordt dan een koor van minstens 65 mannen. 

Naast deze koren verleent een ensemble van het Projectorkest Twente een bijdrage aan dit concert. Het Projectorkest Twente is een ad-hoc ensemble dat in verschillende bezettingen optreedt in de regio Oost-Nederland en de Duitse grensstreek. Het orkest bestaat uit professionals en vergevorderde amateurs. De artistiek leider van het orkest is Irene de Bruin. Zij is een violiste en is door de jaren heen concertmeester geweest bij diverse orkesten in Nederland en zelfs in Zweden. In 2006 heeft zij het Projectorkest Twente opgericht.

De koren en het orkest brengen een gevarieerd programma met zang en muziek in diverse stijlen. Zo klinken liederen uit musicals en operette, maar ook een bezoek aan Wenen ontbreekt niet. Het wordt vooral een luchtig programma met hartverwarmende klanken in de herfsttijd. De beide koren worden op de piano begeleid door pianist Arie Kraak. Het geheel staat onder leiding van Frauke Langbein, dirigente van de beide koren.

Het concert vindt plaats op zaterdag 25 november om 19.30 uur in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat 5 te Wierden. De kerk is vanaf 19.00 uur open. Entree is 10 euro, dit is inclusief een kop koffie of thee in de pauze.

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00